Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Hünkar Beğendi

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Et Yemekleri
473 20
1
Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Malzemesi

50 gram tereyağı
500 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates püresi
3-4 adet yeşil biber
Tuz, karabiber
4 adet közlenmiş patlıcan
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı (tepeleme) un
1 su bardağı sıcak süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hünkar Beğendi Tarifi;

Soğanı soyup kıyın. Miray Beyaz tencerede tereyağının yarısı ile birlikte
pembeleşene dek kavurun. Eti ve doğramış yeşil biberi ilave edin. Etler suyunu salıp çekince küp şeklinde doğranmış domatesleri, domates püresini ve üzerini örtecek kadar sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynayınca ateşi kısın. Etleri yumuşayınca kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. Patlıcan beğendi için közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup limon suyu ilave ederek çatalla ezin. Kalan tereyağını Miray Beyaz tencerede eritip unu kavurun. Unun topaklaşmamasına özen göstererek sıcak sütü ekleyerek karıştırın. Beşamel kıvamına gelince közlenmiş patlıcanı
ekleyin. 5 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirini ve karabiberini ilave edip tatlandırın. Beğendinin üzerine etli karışımı yayın. İsteğe göre tereyağında kavrulmuş domates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.

 

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Kıyma Soslu Kepekli Erişte

Next Post

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Comments 1

  1. Danuta says:
    14 yıl ago

    Bende bir beceremem tutturmayı…Hemen evdeki dtmeoas erndemle denemeliyim ))Ellerine sağlıkk ))

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki