Ana Sayfa » Günün Tarifi » Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı

Haşhaşlı ve Otlu Peynir Karışımı

Malzemeler:                                                     

100 gram kahvaltılık lor peyniri

200 gram süzme beyaz peynir

2 çora kaşıı tulum peyniri (tercihen Erzincan tulumu)

2 çorba kaşıı haşhaş tohumu

1 dal taze fesleen

2 dal dereotu

Üzeri İçin:

• 1 adet kapya biber

• 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

• 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Peynirleri çukur bir kabın içinde rendeleyip iyice karıştırın. Haşhaş tohumu ile irice doranmış yeşillikleri ilave ederek tekrar karıştırın. Hazırladıınız peynirli karışımı strech folyo serilmiş (folyoyu kenarlarından sarkıtın) çukur bir kaseye alın. Üzerini kaşık yardımı ile düzleştirin. Folyoyu da üzerine kapatın. Buzdolabına alıp bekletin.

Üzeri için; Kapya biberin çekirdeklerini temizleyin. Enine ikiye kesip iç kısmını bıçaın keskin tarafıyla ezerek inceltin ve biberi jülyen dorayın. Zeytinyaını bir tavada ısıtıp doradıınız biberleri yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuunu ekleyin. Karıştırın. Peynirli karışımı servis etmeden önce servis tabaına ters çevirerek yerleştirin. Üzerine de biberli karışımı dökün. Kızarmış ekmek üzerine sürmelik peyniriniz hazır.

#haşhaşlı #otlupeynir

Tavsiye

Revani

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (6 Kişilik) Malzemeler: 5 adet yumurta 250 gram …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.