Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 78)

Haber Turu

Oruçla Dinlenen Mideyi Bayram Ziyafetiyle Şoka Sokmayın

Daha yoğun stres altında çalışan, daha fazla hazır gıda tüketen, daha fazla ilaç kullanan günümüz toplumunun en sık yakalandığı rahatsızlıklardan biri olan reflü hakkında vatandaşları uyaran Dr. Sinan Akkurt,  özellikle bir aylık orucun ardından bayram ziyafetleri ile mideye aşırı yüklenilmemesi gerektiğini hatırlattı. Çok yemek yemenin, mideyi aniden yormanın yanı sıra asit miktarını da artıracağını ve reflüye zemin hazırlayacağını kaydeden Dr. …

Devamını oku »

Ispanaklı Pidenin Limonatayla Dansı

Fatih Karadeniz Pidecisi, sıcak yaz günlerinde hem serinlemek hem de farklı bir tat denemek isteyenler için değişik bir alternatif sunuyor. Osmanlı’nın meşhur saray limonatası ve sebze severler için özel olarak hazırladığı ıspanaklı pidesiyle,  müdavimlerini unutamayacakları bir lezzet deneyimine davet ediyor. Karadeniz’in muhteşem kaymağı, sütü ve peyniri ile buluşan taze ıspanaklı pideler, Fatih Karadeniz Pidecisi’nin tarihi fırınında odun ateşinde pişiriliyor. Taş …

Devamını oku »

Hatay “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri”ne hazırlanıyor

Uluslararası Basın Temsilcileri 3-6 Eylül’de yapılacak olan “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğinin tanıtımı için Hatay’da misafir edildiler. Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda, Hatay İl Yenilik Platformu projesi kapsamında yürütülen “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğine, Fransa’dan İtalya’ya, Lübnan’dan Fas’a, Bosna-Hersek’ten Monaco’ya birçok Akdeniz ülkesine çağrı yapıldı. Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra mutfak kültürünü ve 3-6 …

Devamını oku »

Tefal ile bayram sofraları rengarenk!

Tefal, doğanın renklerini bulusturan ‘Ceramic Colors’ serisi ve dünyada ilk kez kullanılan Thermo-Spot teknolojisi ile bayram sofralarınıza misafir oluyor. Hem sağlık hem de kaliteden ödün vermeden mutfak ürünleri tasarlayan Tefal, ilk renkli serisi ‘Ceramic Colors’ ile mutfaklarınıza bayramı getirmeye hazır. Dünyanın tava tenceredeki öncü firmalarından Tefal, sağlık ve kaliteden vazgeçmeden sevdikleriniz için yemek yapmayı eğlenceli hale getiren renkli ‘Ceramic Colors’ …

Devamını oku »

Bonfile Çiğ Köfte

Malzemeler 100 gram hafif kızarmış bonfile 100 gram esmer ince bulgur 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 bardak ılık su 1 adet domates 1 yemek kaşığı biber salça 1 yemek kaşığı domates salça 1 yemek kaşığı acı pul biber Tuz Marul, roka, maydanoz, limon Hazırlanışı Bonfileyi ufak, ufak bıçak ile kıyın. İnce bulguru bonfilenin üzerine ekleyin. Sonrasında salçaları …

Devamını oku »

Acıbadem Kurabiyeli Dondurmalı Pasta

Malzemeler: 2 paket kremşanti 2 su bardağı soğuk süt 300 gram acıbadem kurabiyesi 2 damla acıbadem aroması 1 kutu çilek ve çikolatalı dondurma karışımı Üzeri İçin: Çikolata Sos Hazırlanışı: Acıbadem kurabiyelerini elinizde çok ufak olmayacak şekilde kırın. Soğuk süte 2 bardak kremşantiyi ilave edin ve birkaç dakika katılaşana kadar çırpın. Kurabiyeleri ve 2 damla acıbadem aromasını ekleyin. Tahta bir kaşıkla …

Devamını oku »

Girit Usulü Fırında Kaşarlı Kabak Yemeği

Malzemeler: 8 adet Girit kabağı (koyu yeşil) 16 diş sarımsak 8 adet dikdörtgen şekilde dilimlenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su İsteğe göre çeşitli baharatlar (kekik, pul biber, karabiber, dereotu) Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp sap kısımlarını kestikten sonra enine ikiye kesin. Sarımsakları diş diş içine yerleştirip isteğe göre baharatlarla tatlandırın. Kabakların üzerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini yerleştirin. Zeytinyağını …

Devamını oku »

Zeytinli Ekmek

Malzemeler: 1 küçük kase dilimlenmiş zeytin 2,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı toz maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Maya ile şekeri 1 çay bardağı ılık suda eritip 15 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Mayalı suyu, tuzu ve zeytinleri ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar …

Devamını oku »

Faruk Güllüoğlu’ndan Ramazana Özel Osmanlı Tatlıları

Tam 143 yıldır babadan oğula aktarılan bilgi ve deneyimle yoluna devam eden Faruk Güllüoğlu, Ramazan ayıyla birlikte yıllarca Osmanlı Saraylarında üretilen tarihi tatlıları üretmeye başlayarak müşterilerinin beğenisine sundu. Fıstıklı Kuş Yuvası’ndan Cevizli Dilber Dudağı’na, Fındıklı Bohça’dan Bademli Dürüm’e kadar 10 farklı Osmanlı tatlısını üretim ve satışına başlayan Faruk Güllüoğlu, tarihi saray lezzetlerini evlere taşıyor. Geleneksel ve modern mutfak kültürünü modern …

Devamını oku »
Deneme bonusu