Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 57)

Haber Turu

Yeni 250 Ml’lik ‘CamPET’ Şişe Okul Kantinlerinde

1997 yılından beri sıvı gıda sektöründe sağlıklı ürünlerle yer almak ve adını dünyaya bu yolla duyurmak için çalışmalar yapan Doğanay Gıda, ürünlerinin lezzetini ve tazeliğini daha uzun süre koruyan yeni içi cam dışı pet ‘CamPET’ ambalajı ile artık okullarda. 1 litrelik ambalajından sonra çocuklara yönelik 250 ml’lik ‘CamPET’ porsiyonda limonata üreten firma, ürününü başta okul kantinleri olmak üzere tüm Türkiye’ye …

Devamını oku »

Giano Chocolate’ın Lezzet Yolculuğu Devam Ediyor!

Şef Mehmet Yücel’in çikolataya olan tutkusu sonucu aldığı eğitimlerin birikimiyle ortaya çıkardığı Giano Chocolate, artisanal bir çikolata markası. Boz Antep, Marzipan, Salep-Tarçın gibi geleneksel tatların yanı sıra Wasabi, Rakı, Lavanta ve Rokfor gibi beklenmedik tatları da çikolatayla bir araya getirerek sıra dışı trüflere dönüştürüyorlar. Geçtiğimiz aylarda Souq Karaköy-Handmade, Pop-Up Pazar Ankara ve son olarak Kanyon ‘Yılbaşı Hediye Pazarı’na katılan Giano …

Devamını oku »

Mengenli Aşçı Adaylarına Pakmaya’dan Tam Not

Pakmaya, Bolu Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi, pastacılık ürünlerini tanıttı uygulama bilgilerini paylaştı. Sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı büyük maya üreticileri arasında yer alan Pakmaya, aşçılık denince akla ilk gelen eğitim kurumlarından biri olan Bolu Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Bilgi paylaşım …

Devamını oku »

2014 Yılı Kristal Ağaç Ödülü Baydöner’in Oldu

Baydöner, 2014 Yılının En Girişimci İsimlerinin Belirlendiği Kristal Ağaç Ödül Töreninde, Gıda Dalında “Yılın En Girişimci Gıda Şirketi” Ödülüne Layık Görüldü. Sektörün en güçlü gıda markalarından olan Baydöner, ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu Üyeleri tarafından düzenlenen Kristal Ağaç Ödülleri Töreni’nde “Yılın En Girişimci Gıda Şirketi” ödülünün sahibi oldu. 20 Aralık Cumartesi günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi A Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, …

Devamını oku »

Sahi, İstanbul’un Nostaljik Güzelliklerini Yaşatmaya Devam Ediyor

İstanbul aşıklarına şehrin renklerinden oluşan bir alışveriş deneyimi sunan Sahi İstanbul, şimdi de İstanbul’un eski dolmuş görselleriyle süslediği Nostaljik Beyoğlu çikolatalarını lezzet sevelerle  buluşturuyor. Sahi’nin 1950’li yıllardan 80’li yıllara kadar İstanbul’un en önemli simgelerinden olmuş olan dolmuşlarla süslü Dolmuş Tablet Çikolataları, Antep Fıstıklı Sütlü, Fındıklı Sütlü ve Bitter’den oluşan 3 farklı çeşidi ile raflardaki yerini aldı. Hatırlayanlar bilir; kimi siyah, …

Devamını oku »

Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz

California Walnut Commission tarafından Radisson Blu Hotel’de düzenlenen etkinlikte, cevizin sağlık ve beslenme avantajları ile mutfaklardaki çok yönlü kullanımı ele alındı. Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler veren California Walnut Commission temsilcileri, cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiğini bildirdi. Etkinlikte konuşan Prof. Hikmet Boyacıoğlu cevizin sağlık avantajları hakkında yapılan …

Devamını oku »

Le Cordon Bleu Öğrencileri Fransa Sarayı’nda

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach, Özyeğin Üniversitesi  bünyesinde bulunuan Le Cordon Bleu Master Şefi Gilles Company’ nin özel tadım menüsü ile Fransa Sarayı’nda ‘ördek eti’ temalı bir akşam yemeği verdi. Ördek etini Türk pazarına sunmak ve Türk lezzet severlere tanıtmak amacıyla 15 Aralık Pazartesi akşamı düzenlenen geceye, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve eşi Ayşen Özyeğin ile Özyeğin Üniversitesi …

Devamını oku »

Le Méridien İstanbul Etiler’de

Bolu Mengen’den yola çıkıp Türk mutfağının ününü tüm dünyaya tanıtan Erdem Dırbalı, Savaş Aydemir, Aydın Demir, Tarkan Özdemir, Eyüp Kemal Sevinç ve Erol Sarıdoğan Le Méridien Istanbul Etiler’de bir araya geldi. Sanat, eğlence ve alışveriş bölgelerine ve eşsiz boğaz hattına yakınlığı ile İstanbul’un yeni destinasyonu Le Méridien Istanbul Etiler’de Türkiye’nin en iddialı altı şefi bir araya gelerek Türk mutfağının bilinmeyen …

Devamını oku »

Mutfakta ‘Yeteneğinizi’ Konuşturun

Tefal, kalitesi ve yapışmaz kaplamasıyla tanınan tencere-tava serisinde yeteneğinizi konuşturacağınız ‘Talent’i sunuyor. Yeniliklerin öncüsü Tefal yıllara meydan okuyan kalitesini Talent adıyla başka bir tencere ve tava serisinde sürdürüyor. Yemek yaparken en sık karşılaşılan problemleri ortadan kaldırmak üzere tasarlanan Talent serisi, çizilmelere karşı ekstra dayanıklılık sağlarken, ısı dağılımı sayesinde tüm yiyecekleri lezzetinden ödün vermeden pişirebiliyor. Tefal’in ismiyle özdeşleşen yapışmaz kaplamasıyla tasarlanan …

Devamını oku »

Vestel’den Yoğurt Ve Ekmek Yapan, Patlıcan Biber Kurutan Gurme Fırın

Vestel, Gurme Fırın’la lezzetli sofraların vazgeçilmezi olmaya hazırlanıyor. Vestel Gurme Fırın yoğurt yapma fonksiyonu ile bir fırından çok daha fazlasını sunuyor. Özel ekmek yapma fonksiyonuna da sahip Vestel Gurme Fırın, sofralara ev yapımı ekmeğin lezzetini taşıyor. Gurme Fırın, fırın sıcaklığını en uygun seviyede tutan ısıtma fonksiyonu sayesinde evde sebze kurutmayı pratik hale getiriyor. Vestel yemek ısıtma derdini ortadan kaldırdı Vestel …

Devamını oku »
Deneme bonusu