Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 56)

Haber Turu

Soğuk Kış Günlerine SEK’ten Sıcak Lezzetler

SEK tarafından Türkiye’de ilk kez pratik hale getirilerek raflara taşınan ve enfes lezzetleriyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakan SEK Salep ve SEK Sıcak Çikolata, soğuk kış aylarında sevdiklerinizle birlikte geçen kış gecelerinin vazgeçilmez içecekleri olacak.   Sevdikleri ile geçirdikleri keyifli vakitleri, sımsıcak bir lezzet eşliğinde ikiye katlamak isteyenler için bir fincan SEK Salep ve SEK Sıcak Çikolata bu kış doğru …

Devamını oku »

Eksper Gıda 1 Milyar Lira Ciro Hedefliyor

2002 yılında Yıldız Holding tarafından kurulan Eksper Gıda, Türkiye ekonomisinin en hızlı gelişen sektörlerinin başında gelen Ev Dışı Tüketim pazarında (EDT) hedef büyütüyor. Cirosunu 2015 yılında 500 milyon liraya taşımayı hedefleyen Eksper Gıda’nın her yıl % 30’un üzerindeki büyüme oranı ile 2018 yılı ciro hedefi 1 milyar lira. Tüm dünyada son yıllarda en hızlı büyüyen pazarların başında gelen Ev Dışı …

Devamını oku »

Tatlı Sektörü Susam Üzerindeki Vergiye İndirim İstiyor

Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan helva ve tahin, yüzde 24’e varan vergi oranları nedeniyle lüks tüketime girdi.  Yakın zamana kadar simit ve helvanın orta kesimin yiyeceği olduğunu söyleyen sektör temsilcileri simitte uygulanan vergi indiriminde helvanın muaf tutulmasından şikayetçi. Vergi maliyetleri nedeniyle rekabette zorlanan Türkiye’nin dünya helva pazarındaki liderliğini kaybetmek üzere olduğunu anlatan Susam Tahin Helva ve Reçel İmalatçıları Derneği …

Devamını oku »

Yeni 250 Ml’lik ‘CamPET’ Şişe Okul Kantinlerinde

1997 yılından beri sıvı gıda sektöründe sağlıklı ürünlerle yer almak ve adını dünyaya bu yolla duyurmak için çalışmalar yapan Doğanay Gıda, ürünlerinin lezzetini ve tazeliğini daha uzun süre koruyan yeni içi cam dışı pet ‘CamPET’ ambalajı ile artık okullarda. 1 litrelik ambalajından sonra çocuklara yönelik 250 ml’lik ‘CamPET’ porsiyonda limonata üreten firma, ürününü başta okul kantinleri olmak üzere tüm Türkiye’ye …

Devamını oku »

Giano Chocolate’ın Lezzet Yolculuğu Devam Ediyor!

Şef Mehmet Yücel’in çikolataya olan tutkusu sonucu aldığı eğitimlerin birikimiyle ortaya çıkardığı Giano Chocolate, artisanal bir çikolata markası. Boz Antep, Marzipan, Salep-Tarçın gibi geleneksel tatların yanı sıra Wasabi, Rakı, Lavanta ve Rokfor gibi beklenmedik tatları da çikolatayla bir araya getirerek sıra dışı trüflere dönüştürüyorlar. Geçtiğimiz aylarda Souq Karaköy-Handmade, Pop-Up Pazar Ankara ve son olarak Kanyon ‘Yılbaşı Hediye Pazarı’na katılan Giano …

Devamını oku »

Mengenli Aşçı Adaylarına Pakmaya’dan Tam Not

Pakmaya, Bolu Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi, pastacılık ürünlerini tanıttı uygulama bilgilerini paylaştı. Sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı büyük maya üreticileri arasında yer alan Pakmaya, aşçılık denince akla ilk gelen eğitim kurumlarından biri olan Bolu Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Bilgi paylaşım …

Devamını oku »

2014 Yılı Kristal Ağaç Ödülü Baydöner’in Oldu

Baydöner, 2014 Yılının En Girişimci İsimlerinin Belirlendiği Kristal Ağaç Ödül Töreninde, Gıda Dalında “Yılın En Girişimci Gıda Şirketi” Ödülüne Layık Görüldü. Sektörün en güçlü gıda markalarından olan Baydöner, ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu Üyeleri tarafından düzenlenen Kristal Ağaç Ödülleri Töreni’nde “Yılın En Girişimci Gıda Şirketi” ödülünün sahibi oldu. 20 Aralık Cumartesi günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi A Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, …

Devamını oku »

Sahi, İstanbul’un Nostaljik Güzelliklerini Yaşatmaya Devam Ediyor

İstanbul aşıklarına şehrin renklerinden oluşan bir alışveriş deneyimi sunan Sahi İstanbul, şimdi de İstanbul’un eski dolmuş görselleriyle süslediği Nostaljik Beyoğlu çikolatalarını lezzet sevelerle  buluşturuyor. Sahi’nin 1950’li yıllardan 80’li yıllara kadar İstanbul’un en önemli simgelerinden olmuş olan dolmuşlarla süslü Dolmuş Tablet Çikolataları, Antep Fıstıklı Sütlü, Fındıklı Sütlü ve Bitter’den oluşan 3 farklı çeşidi ile raflardaki yerini aldı. Hatırlayanlar bilir; kimi siyah, …

Devamını oku »

Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz

California Walnut Commission tarafından Radisson Blu Hotel’de düzenlenen etkinlikte, cevizin sağlık ve beslenme avantajları ile mutfaklardaki çok yönlü kullanımı ele alındı. Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler veren California Walnut Commission temsilcileri, cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiğini bildirdi. Etkinlikte konuşan Prof. Hikmet Boyacıoğlu cevizin sağlık avantajları hakkında yapılan …

Devamını oku »

Le Cordon Bleu Öğrencileri Fransa Sarayı’nda

Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach, Özyeğin Üniversitesi  bünyesinde bulunuan Le Cordon Bleu Master Şefi Gilles Company’ nin özel tadım menüsü ile Fransa Sarayı’nda ‘ördek eti’ temalı bir akşam yemeği verdi. Ördek etini Türk pazarına sunmak ve Türk lezzet severlere tanıtmak amacıyla 15 Aralık Pazartesi akşamı düzenlenen geceye, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve eşi Ayşen Özyeğin ile Özyeğin Üniversitesi …

Devamını oku »