Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 43)

Haber Turu

Asırlık Tariş, ‘ASIRLIK’ Lezzet

Bu yıl 100’üncü yaşını kutlayan Tariş Zeytinyağı, 100 yıllık hikâyesini çok özel bir zeytinyağıyla taçlandırdı: Tariş Asırlık.  Ege Bölgesi’nde 32 kooperatifiyle 1915’ten bu yana zeytin ve zeytinyağı üreten Tariş, 100’üncü kuruluş yılına özel bir zeytinyağı üretti: Asırlık. Kuzey Ege’nin 350 yıllık anıtsal zeytin ağaçlarından ve zeytinin sadece mekanik olarak işlenmesiyle üretilen Asırlık, TA-ZE mağazaları ve online alışveriş sitesinde satışa sunuldu. …

Devamını oku »

Ar Yıldız İle Kahvaltı Sofraları Çiçek Açtı

Ar Yıldız, kullanıcılarına sunduğu yeni porselen takımlarıyla, sofralara renk, hayata tarz katıyor. Ar Yıldız’ın Prestige Bone Porselen Servis Takımı, canlı renkleri ve zarif desenleriyle, çiçek bahçelerini kahvaltı sofralarına taşıyor. 6 kişilik takım, 43 parçadan oluşuyor. Ar Yıldız’ın birbirinden göz alıcı çiçek desenleri ile bezeli yeni Prestige Bone Porselen Servis Takımı’nda, kahvaltı sofrasını zenginleştiren tüm ürünler şık bir bütünlük içinde yer …

Devamını oku »

Dalyan Usülü Hamburgeri Denediniz Mi?

İstanbul’un en nezih semtlerinden Fenerbahçe’de yer alan Dalyan Club, yaz menüsünde spesiyal lezzetler sunuyor. El yapımı ekmek ve köftenin Dalyan usülü özel sosla harmanlandığı hamburgeri  mutlaka deneyin. 180 gr et ile servis edilen hamburgerin içerisinde ayrıca kremalize soğan, cheddar peynir, özel hazırlanan spesiyal soslarda yerini alıyor. Zengin garnitürler eşliğinde servis edilen hamburger tabağını Dalyan Club’ün yeşillikler içerisindeki bahçesinde zevkle yiyebilirsiniz.

Devamını oku »

Nar Gourmet ”Anadolu Zeytinyağları Projesi”ne Ödül Yağıyor

Anadolu’ya özgü nadide zeytinlerden üretilen özgün zeytinyağı türlerinin uluslararası literatürde yer edinmesini sağlayarak uluslararası boyutta tanıtımını hedefleyen Nar Gourmet, “Anadolu Zeytinyağları Projesi” kapsamında elde ettiği zeytinyağları ile ulusal ve uluslararası pek çok yarışmadan ödülle dönmeyi sürdürüyor. Yurt içi ve yurt dışındaki panellerde birçok ödüle layık görülen “Anadolu Zeytinyağları Projesi” ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Nar Gourmet Genel Müdürü …

Devamını oku »

Hanelia.com yayında..!

hanelia.com, dekoratif ürün, ev tekstili ve züccaciye modasını en son trendleri takip ederek, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir köşesinden getirdiği modelleri uygun fiyatlarla kullanıcılarının beğenisine sunuyor… Züccaciye, ev tekstili ve dekorasyon alışverişi, belki de alışverişlerin en keyiflisi çünkü genellikle kadınlar, bu alışverişlerde karakterlerinden bir iz arıyorlar. Bu konuda hemfikir olan hanelia.com, dekoratif ürün, ev tekstili ve züccaciye modasını ve en …

Devamını oku »

Divan Pastanelerinin Özel Lezzetleri İle Yazın Keyfini Çıkarmalı 

Yaz günlerinde, Divan Pastanelerinin birbirinden leziz tatları, vazgeçilmez bir keyif vaad ediyor. Bir Divan klasiği Rokoko, nefis aromalarıyla dondurmalar, rengârenk macaronlar ve yaprak nane ile güneşli günlerin keyfini çıkarın.   Bir yaz efsanesi olan ve usta eller tarafından hazırlanan Rokoko, bitter çikolatayla kremanın şahane uyumu, üzerindeki incecik fındık parçacıkları ve ılık çikolata sosunun benzersiz tadıyla, Divan Pastaneleri müdavimlerine yaz aylarında …

Devamını oku »

Iğdır Mutfağından Özel Bir Lezzet: Tavuk Şorva

Zerdeçalın göz alıcı rengiyle süslenmiş, tavuğun lezzetiyle tadını katlamış, doyurucu, özel bir yemek… Yemeklerinin çeşitliliği ile göz kamaştıran Iğdır mutfağının en nadide tavuk yemeklerinden biri olan Tavuk Şorva, Tadında Anadolu noktalarında yöresel lezzetlere tutkun tat avcılarını bekliyor. Iğdır mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan Tavuk Şorva, bazı yörelerde çorba olarak da bilinen, doyurucu yönü güçlü olan leziz bir yemek. Kıvamını lepe …

Devamını oku »

Hazır Çorba Pazarı 155 Milyon TL’ye Ulaştı

Yaklaşık 11 milyon hanenin hazır çorba tükettiği Türkiye’de pazarın büyüklüğü geçen yıl 155 milyon liraya ulaştı. Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) verilerine göre Türkiye, dünyada en çok çorba tüketen ülkelerden biri. Türkiye genelinde tüketilen çorbaların yüzde 16’sını ise hazır çorbalar oluşturuyor. Dünyada en çok çorba tüketen ülkelerden biri olan Türkiye’de hazır çorba pazarı da büyümeye devam ediyor. Hazır …

Devamını oku »

Balığın Tatlısı Olur Mu?  

Deniz ürünleri ile yapılan bilindik lezzetlerin dışında son yıllarda yapılan yeni lezzetler hem Türkiye’den hem de dünyadan birçok lezzet avcısının dikkatini çekiyor. “Balık Mevsiminde Yenir” sloganı ile yola çıkan Ankara Yelken Klübü Restoran, farklı lezzetlerin en önemli adreslerinden biri. Deniz ürünlerinden oluşan eşsiz menü seçeneği ile konuklarını ağırlayan Ankara Yelken Klübü Restoran, “olur mu öyle” didirten bir çok lezzetle de …

Devamını oku »

3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi Antalya’da başladı

3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde bilimsel gerçekler ve gelişmeler masaya yatırıldı. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği tarafından geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Beyaz Et Kongresinin üçüncüsü başladı. 22-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya’da yapılan kongrede tavukla ilgili tüm sorulara bilimsel yanıtlar verildi. BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, uzman olmayan kişilerin tavuk üzerinden reyting elde etmeye çalıştıklarını belirterek; …

Devamını oku »
Deneme bonusu