Bu ay yayınlanan sayımızda Elif Çıtak’ın konuğu Şef Özlem Mekik’in mutfağından seçmelere tanıklık edeceğiz. Merhaba, Eğer şu anda bunu okuyorsan Sen de bir Gastronomistsindir. Evet evet sana dedim..! “Gastronomist ne demek” diye mi düşünüyorsun şu anda? Gastronomist; Yemek meraklısı, midesine düşkün, yemek lezzetçisi kişi demektir. İşte bu kelimeden yola çıkarak bir proje oluşturdum. Çevremde yemek yapmayı meslek edinen veya sadece hobi …
Devamını oku »Gurmeler
Etin Hardalla Birleştiği Müthiş Lezzet…
Etin hardalla birleştiği müthiş lezzetti sizler için hazırladık. İşte etin yüzyıllardan beri geri gelen lezzet serüveni… ETİN HARDALLA BİRLEŞTİĞİ MÜTHİŞ LEZZET… Ortada dayanılmaz bir lezzet, müthiş bir rayiha varsa iki olasılıktan söz edebiliriz: Birincisi o yemeğin içinde et olduğu, diğeri ise o işin içinde eti doğru kullanmayı bilen bir çift maharetli el olduğudur. Et yalnızsa şımarmak için hardal ister! Avlanarak …
Devamını oku »İşte Gurme Şeflerin Mutfağı…
Gastroweek’in ikinci durağı: Kapadokya Yeni nesil turizm/kültür projelerinde yeme-içme artık başrolde diyebiliriz. Farkında mısınız; eskiden tarihi mimariyle anlatılan şehirler artık geleneksel yemekleriyle anlatılıyor. Seyahat kurguları tamamen buna dönük yapılmaya başlandı. Medeniyetlerin başlangıcı Anadolu topraklarına sahip olan ülkemizse bunun farkına varsa da pek fazla aksiyon gerçekleştirdiği söylenemez. Bu işe gönül vermiş firmalar ve kişiler kendilerince organizasyonlarda bulunuyor. Bunlardan biri de …
Devamını oku »Balkabağı Reçeli tarifi
Kışlık reçel olan balkabağı Reçeli tarifi, havuç reçeli tarifi ve turşu tariflerini Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’de alacağız. Bir kavanoz ile mutfağınızda, teldolaplarınızda yer açın! Oyuncu ve program yapımcısı Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’in birlikte hazırladıkları ‘bir kavanoz TELDOLAP’ yemek kitabı raflarda yerini almışken, dergimizin sayfalarını da süslemeye başlasın o zaman! Balkabağı …
Devamını oku »Antep Fıstığı ve Çikolatanın Muhteşem Uyumu: MiLanGo
Dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid tarafından tasarlanan MiLanGo, Antep fıstıklı ve madlen çikolata çeşitleriyle keyifli bayram sohbetlerine eşlik edecek. MiLanGo, çikolata tutkunlarına alışılmışın dışında tatlar sunarken ayrıca özel çantasıyla şık bir hediye seçeneği de oluşturuyor. Unutulmayacak lezzetteki çikolataları şık tasarımıyla tüketicilerin beğenisine sunan MiLanGo, bayramda da evlerin baş tacı olacak. Time Dergisi tarafından ‘Amerika’daki en ünlü endüstriyel tasarımcı’ seçilen Karim …
Devamını oku »Gelecekten trendler…
Baristalar Bali ve Jamaika diyecek Dünyanın en popüler içeceği kahve olma yolunda gidiyor şüphesiz. Bir zamanlar Birleşik Krallık’ın uğruna savaşlara girdiği, sömürgeleştirmek için sebep gördüğü çay İngilizler için bile popülerliğini kahveye kaptırmış durumda. Kahvedeki bu tüketimin artışıyla birlikte farklı coğrafyalardan rafine tatlar da birbirleriyle yarışıyor. Osmanlı’nın Yemen’e sahip olmasının ardından dünyaya açılan kahve Viyana ve Venedikliler tarafından telvesinden kurtarılıp bugünkü …
Devamını oku »Del Mare’nin ihtişamlı değişimi
Bu gevher-i yek-pare iki bahr arasında Hurşid-i cihan-tab ile tartılsa sezadır… Yani; İki kıta arasında bir elmas parçası gibi parlayan, cihan aydınlatan güneşle aynı kefeye konmaya layıktır diyerek anlatıyor İstanbul’u Şair Nedim…. Dünyada hep güzel şehirler olsa da kendisine aşk duyulan İstanbul dışında bir şehir olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Böyle ilham verici bir şehirde, özellikle de Boğaz’ı izlerken yediğinden daha …
Devamını oku »Zeynep Fidan’dan Mevsimin En Güzel Meyvesi Çilekten İki Tarif
Mayıs ayının en güzel meyvesi olan çileğin, mini gurmelerimizin beslenmesinde taze taze mevsimindeyken muhakkak bol bol yer verilmelidir. İlk başta B, C ve K vitaminlerini yoğun biçimde bulundurduğu için mini gurmelerimizin beslenmesinde taze taze mevsimindeyken muhakkak bol bol yer almalıdır. Fakat unutulmamalıdır ki çilek alerjisi çocuklarda çok yaygındır. 1 yaşından sonra verilebilir ve ilk defa verildiğinde çok az miktarda yedirilmeli, gün …
Devamını oku »