Ana Sayfa » Gurmeler (sayfa 3)

Gurmeler

Yemeklerin Lezzet Sırrı Bulyon Nedir?

Bulyon Nedir

Geleneksel lezzetlerin klasiklerinden et ve tavuk suyu, Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Ağırlıklı olarak baklagiller, çorbalar, pilavlar, soslar ve sebze yemeklerinde tercih edilen bu leziz ve pratik ürünler, geçmişten günümüze dek mutfaklardaki tartışılmaz ağırlığını koruyor. Et ve tavuk suları, günümüzde de pratik kullanıma uygun ambalajları ile mutfaklarınızdaki yerini alıyor. Bulyon Nedir? Bulyon, son dönemde üretilen yeni ürünlerden biri …

Devamını oku »

Ayın Kitabı Kalust Şalcıoğlu’dan

Kalust Şalcıoğlu

Tabir-i caizse 10 parmağında 10 marifeti olan yazarımız Kalust Şalcıoğlu edebiyat dünyasına da ‘romantik’ bir giriş yaptı. Yazarımızın “Aşk Her Yerde” isimli kitabı İnkilâp Yayınevi vasıtasıyla okurlarıyla buluştu… Türkiye Kalust Şalcıoğlu’nu başta oyuncu ve sosyal medya fenomeni olarak tanıdı. Bildiğiniz üzere yaptığı işler bunlarla sınırlı değil, o aynı zamanda inşaat mühendisi, gurme ve bilgisayar programcısı… Yazarımız ‘Aşk Her Yerde’ ile …

Devamını oku »

Ayın ‘Konçerto’su

Konçerto

“Caffe Concerto”, 1920 yılında kurulmuş bir İtalyan markası. Menüsünde spagettiden tutun da et yemeklerine, tatlılarından çaylarına ve kahvelerine kadar; kendinizi İtalya’da hissettirecek lezzetler var. Geçtiğimiz hafta sonu Londra’ya ziyaretimde uğradım restorana… Caffe Concerto, sadece Londra’da 17 şube açmış bir marka. İtalya’ya gitmediğiniz sürece de sarımsak, yağ, baharat ve sos dengesi açısından böyle bir makarna yiyebileceğinizi zannetmiyorum… İşin güzel tarafı bu …

Devamını oku »

Ayın Lüksü

ayın lüksü

İstanbul’da lüks restoran var mı? Pahalı demedim, lüks… Yok yok, hiç düşünmeyin boşuna… Londra’da, 1969 yılında kurulmuş ve kurulduğu yerde halen hizmet vermekte olan bir aile restoranı var… Adı Frederick’s… Restoran’ın özelliği; bulabileceğiniz en aydınlık işletmelerden biri olması (her yer cam) ve ekmeğinden yağına, danasından tavuğuna kendi ürünü olması… Türkiye’de var mı bu kadar içe dönük ve detaycı marka? Kapadokya’da …

Devamını oku »

Ayın Lübnanlı’sı

lübnan

Her yıl mutlaka Lübnan’a birkaç gün gider, Beyrut’ta biraz keyif yaparım… Birkaç günü geçtiniz mi, sıkar Beyrut; çünkü yapacak çok bir şey yok. Üç günden sonra, boğazınıza da biraz düşkünseniz; pantolonlar bel bölgesinden hafiften sıkmaya başlar. Notlarımda kalmış; geçen gün Beyrut dönüşü bir arkadaşımla konuşurken aklıma geldi… Beyrut’ta yiyebileceğiniz en iyi yemekler “Leila Achrafiyeh”tedir… Geçen sefer gittiğimde iki gün üst …

Devamını oku »

Ayın Müdürü

ayın müdürü

Olay günü İstanbul Anadolu Yakası’ndaki Minibüs Caddesi üzerinde bulunan “Kazasker Mado”ya kahvaltıya davet edildim… Arkadaşlar da çok aç olunca mecburen girdim Mado’ya… Dört erkek iki tane sini kahvaltı (en büyüğünden) istedik; portakal suları, Türk kahveleri derken hesap 180.-TL civarı geldi… “Civarı” diyorum çünkü bana ödetmediler hesabı… Özetle kahvaltı için önemli bir bedel ödedik… Kahvaltıda filtre kahve içerim. Yanında da bir …

Devamını oku »

Ayın Tatlıları

ayın tatlıları

Dünya genelinde İtalyan mutfağı ve özellikle İtalyan tatlıları çok baskın olsa da; İngiltere’de ve bilhassa Londra’da, İtalyan pastacıları piyasayı ele geçirmiş durumda… Bu pastacıların en başarılılarından biri de “Gran Caffe London”. Nesi meşhur “Gran Caffe”nin? Pastaları, kurabiyeleri, kekleri ve kahveleri… Bu saydığım ürünlerde kullandığı özel çikolatalar, efsane kakaolar, birkaç çeşit sütün karışımıyla elde ettikleri kremalar, ömrü hayatınızda görmediğiniz yabanı meyveleriyle …

Devamını oku »

Ayın Uçuşu

ayın uçuşu

Sosyal medyada, yurtdışı çıkışlarımda en çok aldığım soru ne biliyor musunuz? Ne gittiğim gezdiğim yerler, ne izlediğim müzikaller, ne katıldığım eğitimler… Varsa yoksa “Business Class” uçuşun, “Economy Class”tan ne farkı olduğu. Daha önce yurtiçi uçuşlarımdan birinde Business menüsünü yazmıştım. Fotoğrafta gördüğünüz, İngiltere uçuşumdan bir Business Class menü karesi… Bir hafta sonrasında yine Türk Hava Yolları ile okyanus aşırı uçuşumda fotoğraf …

Devamını oku »

Orkun Bulut’tan Yemek Zevki Gusto

kuru fasulye

Orkun Bulut’tan Yemek Zevki Gusto 1- Lady Godiva’nın başkaldırışı Godiva’nın Ülker tarafından satın alındığını duyduğum milli takımı dünya şampiyonu olmuş gibi sevinmiştim. Böyle bir markayı bir Türk şirketinin alması hepimiz için farklı bir ilham kaynağı olmuştu. Ve o Godiva 90. yılını bugün görkemli bir şekilde, Türk markası olarak tüm dünyada kutluyor. Brüksel, Londra ve New York’taki davetlerin ardından İstanbul’da da …

Devamını oku »

Elif’in Rengi

elifin rengi

Merhaba, Yılın son sayısında sizlerle olmak çok güzel, umuyorum ki; hepiniz sağlıklı, sevgi dolu ve lezzetli bir yıl geçirmişsinizdir… Yeni yıl yeni mutluluklarla başlar ve biter.  Bu yılın son sayısında geçtiğimiz ay başlattığım “Gastronomist” projemin ikinci konuğu ile sizlerleyim. Gastronomist kelimesini bilmeyenler için bir kez daha yazmaktan keyif alacağım. ‘Gastronomist’sin Eğer şu anda bu yazıyı okuyorsan, sen de bir ‘Gastronomist’sindir.  …

Devamını oku »
Deneme bonusu