Güllaç
(6 Kişilik)
Güllaç Malzemeler
100 gram güllaç
750 gram süt
150 gram toz şeker
100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış)
5 gram gül suyu
Çilek veya nar (Üzerine dekor için)
Güllaç Hazırlanışı
Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtınız, ocaktan alınız, gülsuyunu ilave ediniz. Yayvan bir tepside, güllaç yapraklarını ıslatarak, başka bir tepsiye güllaç yapraklarını dizin. 6 yaprak sonra, ceviz veya file fındığı araya serpiştirin. Daha sonra bir 6 yaprak daha ıslatarak, üstünü tamamlayın. Başka bir tepsiyle üstünü kapatın ve yaklaşık 1 saat dinlendirin. Güllaç dinlendikten sonra; üstüne nar veya çilekle süsleyerek, servis edebilirsiniz.
#Güllaç #GüllaçTarifi #GüllaçMalzemeler #RamazanTatlıları #YemekZevki #YemekZevkiDergisi