Ana Sayfa » Etiket arşivi: güllaç

Etiket arşivi: güllaç

Güllaç

Güllaç (6 Kişilik) Güllaç Malzemeler 100 gram güllaç 750 gram süt 150 gram toz şeker 100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış) 5 gram gül suyu Çilek veya nar (Üzerine dekor için) Güllaç Hazırlanışı Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtınız, ocaktan alınız, gülsuyunu ilave ediniz. Yayvan bir tepside, güllaç yapraklarını ıslatarak, başka bir tepsiye güllaç yapraklarını dizin. 6 …

Devamını oku »

Ramazan tatlınız Zeynel’den

Ramazan ayında Zeynel’de birbirinden farklı tatlı seçeneğini birarada bulabileceğiniz bir adres.  Özellikle de “Ben tam sütlü tatlı insanıyım” diyorsanız Zeynel’de seçenek bol. ‘Lezzet Sefası’ bunlardan biri. Sakızlı muhallebinin, kedi dilleri ve çikolata sosunun uyumlu bir birliktelik oluşturduğu Lezzet Sefası, bir çok Zeynel müdaviminin favori tatlısı. Mekanın özel sütlü tatlılarından biri de ‘Süt Pembe’…Özellikle de diyet yapan ve hafif bir tatlı …

Devamını oku »

Bolulu Hasan Usta’dan Güllaç Keyfi

Geleneksel tatlıların ustası Bolulu Hasan Usta, güllaç severlere bol malzemeli bir deneyim sunuyor.  Gaziantep’ten gelen boz Antep fıstığı ve bol sütle zenginleşen Bolulu Hasan Usta’nın güllacı iftar sofralarına lezzet katmaya hazırlanıyor. Hafif ve midede ağırlık hissi oluşturmaması sebebiyle özellikle Ramazan Ayı’nda tercih edilen güllaç, Osmanlı saray mutfağının gözde tatlılarından biri. Bolulu Hasan Usta, 33 yıldır günlük olarak kendi çiftliklerinden topladığı …

Devamını oku »

Bu Ramazanın Farklı Tadı Frambuazlı Güllaç

Osmanlı sarayının tatlıcılık sırlarını, günümüzün modern damak tadı ile harmanlayan Özsüt, Ramazan ayının vazgeçilmesi güllacı iki farklı çeşidiyle sunuyor.  Özsüt, klasik kaymaklı güllacın yanı sıra, frambuazlı güllaçla da farklı lezzetler arayanların hayranlığını kazanıyor. Beyaz çikolata ve antep fıstığı ile tadı doruğa taşınan frambuazlı güllaç, Özsüt ustalarının ellerinden çıkan bir lezzet harikası. Hafif ve sağlıklı diğer tatlı alternatiflerini arayanlar da, Özsüt’ün …

Devamını oku »