Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Geleceğin Şefleri Özyeğin Üniversitesi’nde Ustalarıyla Buluştu

by Yemek Zevki Editör
13 Kasım 2015
in Haber Turu
478 15
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; gastronomi ve mutfak sanatları alanına ilgi duyan öğrencilerin deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla “Liseli Şefler: Cupcake Tasarım Etkinliği”ni gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında katılımcılar, tema sınırlaması olmaksızın hazırlayıp süsledikleri “cupcake” leri Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğretim üyelerinden oluşan jürinin değerlendirmesine sundular. Seçilen cupcakelerin sahipleri, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Pastanesinde Le Cordon Bleu Eğitmen Şefi Christophe Bidault önderliğinde gerçekleşen “Fransız Pastacılığına Giriş” başlıklı uygulamalı atölye çalışmasına katılım hakkı elde ettiler.

300’ü aşkın başvuru arasından seçilen Gaziantep, Zonguldak, Antalya, Mersin, Kocaeli ve İstanbul’dan katılan liseli şefler, atölye sonunda hazırladıkları pastaları beraberlerinde götürerek çalışmalarını aile ve arkadaşlarıyla paylaştılar.

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Hakkında:

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde Otel Yöneticiliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları olmak üzere iki lisans programı bulunuyor.

Otel Yöneticiliği Lisans Programı

Otel Yöneticiliği Lisans Programı, dört yıllık lisans eğitimi boyunca konaklama, yiyecek-içecek ve benzeri hizmet sektörlerinde ulusal ve uluslararası alanlarda üst düzey yöneticilik rolü üstlenebilecek ve kendi girişimlerini oluşturabilecek etkin liderler yetiştirmeyi hedefliyor.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı, gastronomi ve mutfak sanatları alanında yurt içi ve yurt dışında fark sağlayan, girişimcilik ruhuna sahip, mezuniyetleri öncesinde kendi işletmelerinin kuruluş aşamasını tamamlamış ve uluslararası markalarca öncelikle tercih edilen mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor. Dört yıllık lisans eğitimi boyunca mutfak sanatları ve restoran işletmeciliği alanlarında profesyonel kariyer elde etmek isteyen öğrenciler için oluşturulan ÖzÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı kapsamında, Fransa’nın 119 yıllık tarihe sahip, Le Cordon Bleu Mutfak Sanatları Kurumu ile gerçekleştirilen iş birliği sonucu tüm mutfak sanatları dersleri Le Cordon Bleu aşçı eğitmenleri tarafından veriliyor. Öğrencilerine aynı zamanda girişimciliği aşılayan bu program, bir yiyecek-içecek işletmesinin nasıl planlanacağı, kurulacağı, geliştirileceği ve işletileceği konularına da yer veriyor. Öğrenciler mutfak sanatlarına dair derslerin yanı sıra, işletme alanında, restoran işletmeciliği, insan kaynakları yönetimi, hizmet pazarlaması, muhasebe, finans, sayısal karar verme teknikleri ve liderlik gibi dersleri de alıyorlar.

Tags: Ana Yemeklerdünya mutfakları
Previous Post

Ispanaklı Izgara Paçanga

Next Post

Magnum, 25. Yılını Jessica Alba İle İstanbul’da Kutladı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Magnum, 25. Yılını Jessica Alba İle İstanbul’da Kutladı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki