Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler İftar Yemekleri

Frambuazlı Trileçe

by Yemek Zevki Editör
29 Haziran 2015
in İftar Yemekleri, Tatlı Tarifleri
478 15
0
Frambuazlı Trileçe
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Frambuazlı-Trileçe-Yemek-ZevkiFrambuazlı Trileçe İçin Malzemeler

Kek İçin:

5 adet yumurta

10 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı sıvı yağ

10 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

4 su bardağı soğuk süt

5 yemek kaşığı toz şeker

200 ml. krema

Frambuaz Sos İçin:

1 su bardağı frambuaz

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı nişasta

(4 Kişilik)

Frambuazlı Trileçe Hazırlanışı

Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu harmanlayın. Yumurtalı karışıma ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.

Kek hamurunu fırın kabına döküp, 170 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında 45-50 dakika pişirin.

Bir kaseye şerbet malzemelerini koyup çırpın. Fırından çıkan kek ılındıktan sonra üzerinde kürdanla delikler açın. Soğuk şerbeti üzerine dökün.

Frambuaz sosu için; Küçük bir tencereye frambuazı, suyu, toz şekeri, koyup kaynatın. Çırpma teliyle arada karıştırıp 5 dakika kaynatın. Nişastayı az su ile karıştırdıktan sonra kaynamakta olan frambuazın üzerine dökün. Çırpma teliyle karıştırın. Kaynatıp tel süzgeçten geçirin. Soğutun. Trileçenin üzerine frambuaz sosunu yayın. Servis tabağına alın.

Tags: Frambuazlı TrileçeFrambuazlı Trileçe HazırlanışıFrambuazlı Trileçe MalzemelerFrambuazlı Trileçe Nasıl YapılırFrambuazlı Trileçe TarifiFrambuazlı Trileçe Yapımıiftariftar tatlısıramazansahurtatlıTrileçeyemek zevki
Previous Post

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki

Next Post

Vişneli Anneanne Kurabiyesi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Vişneli Anneanne Kurabiyesi

Vişneli Anneanne Kurabiyesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki