Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN -Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL
(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet orta boy patates
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tel peynir
50 gram mini taze peynir
2 yemek kaşığı krema
1 dal taze fesleğen veya reyhan
Tuz, karabiber
5-6 dilim sucuk
6 adet yumurta
Hazırlanışı:
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri küp şeklinde doğrayın. İyice yıkayıp süzüp kuruladıktan sonra sıvı yağda kızartın. Patatesleri ısıya dayanıklı yuvarlak (25-27 cm çapında, en fazla 6-7 cm derinliğinde) bir tepsiye aktarın. Üzerine sırasıyla krema, tuz ve karabiberle birlikte çırpılmış yumurtaları, irice doğranmış tel peyniri, mini taze peynirleri, küçük küçük doğranmış sucuğu ve reyhanı yayın. 180 dereceye ayarlı fırında, hamuru iyice sertleşene kadar pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.
#fırındapatatesliomlet #patatesliomlet #omlet #kahvaltı #kahvaltısaati