Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Fındık Ezmeli Mayalı Çörekler

Fındık Ezmeli Mayalı Çörekler

Fındık Ezmeli Mayalı Çörekler
Puan ver

mayalı-çörekler

Fındık Ezmeli Mayalı Çörek Malzemeler: 

1 paket yaş maya

2 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı su

1 su bardağı sıvı yağ

4 tatlı kaşığı toz şeker

1 adet yumurta (sarısı dışına akı içine)

600-700 gram kadar un

Fındık ezmesi (içine katmak için)

Fındık Ezmeli Mayalı Çörek Hazırlanışı: 

Öncelikle mayayı süt ve ılık su ile bir karıştırma kabına alın. Mayayı elinizle parçalayarak eritin. Sıvı yağı, şekeri, yumurta akını ve tuzu da ekleyip biraz daha karıştırın. Unu bu sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar (kulak memesinden daha da yumuşak bir kıvam olmalı) unu yavaş yavaş katın. Hamuru yoğurup mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek kenara alın. 1 saat kadar mayalandıktan sonra hamuru 5 eşit parçaya bölün. Her parçayı servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açın. Açtığınız hamuru 8 eşit parçaya daha ayırıp her parçanın geniş kenarına fındık ezmesi içinden 1 tatlı kaşığı kadar sürün. Hamuru yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Çörek hamurlarının üzerlerine yumurta sarısı sürün. Bu şekilde 15 dakika daha mayalanması için bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın, fırın ısınınca tepsiyi yerleştirin. Çöreklerin üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

OKU ➤  Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek

Tavsiye

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram ÇöreğiPuan ver Bayram Çöreği (6 Kişilik)   Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1-1,5 su …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz