Fasulye Salatası İçin Malzemeler:
500 gram taze fasulye
2 adet orta boy havuç
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker
5 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
3 adet domates
Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu)
(4 Kişilik)
Hazırlanışı:
Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp hemen soğuk suyun içine batırıp çıkartın.
Havuçların kabuğunu kazıyıp ayrı bir tencerede haşlayın.
Sosu için; 4 çorba kaşığı zeytinyağını, tuzu, şekeri, limon suyunu ve çok ince kıyılmış sarımsakları karıştırıp haşladığınız fasulyelerle harmanlayın. 20-25 dakika bekletin.
Havuçları da bu karışımın içinde bekletin. Servis yapılacak tabağa fasulyeleri ve havuçları dizin. Kalan karışımı tekrar servis tabağına alın.
Sosu için; Cevizi küçük bir tavada 1–2 dakika kavurun. İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve rendelenmiş domatesi ilave edin. Sos kıvamına gelene dek kaynatın. Sosunuz hazırdır. Bu sosu fasulyenin üzerine dökün. En üstüne de fesleğen ya da dereotu serpin. Servis yapın. Afiyet olsun…