Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Salata Tarifleri

Fasulye Salatası

by Yemek Zevki Editör
21 Ağustos 2015
in Salata Tarifleri
483 10
0
Fasulye Salatası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

fasulye-salatası-yemek-zevki

Fasulye Salatası İçin Malzemeler:

500 gram taze fasulye

2 adet orta boy havuç

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet limon

1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker

5 diş sarımsak

1 çay bardağı ceviz içi

3 adet domates

Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu)

(4 Kişilik)

Hazırlanışı:

Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp hemen soğuk suyun içine batırıp çıkartın.

Havuçların kabuğunu kazıyıp ayrı bir tencerede haşlayın.

Sosu için; 4 çorba kaşığı zeytinyağını, tuzu, şekeri, limon suyunu ve çok ince kıyılmış sarımsakları karıştırıp haşladığınız fasulyelerle harmanlayın. 20-25 dakika bekletin.

Havuçları da bu karışımın içinde bekletin. Servis yapılacak tabağa fasulyeleri ve havuçları dizin. Kalan karışımı tekrar servis tabağına alın.

Sosu için; Cevizi küçük bir tavada 1–2 dakika kavurun. İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve rendelenmiş domatesi ilave edin. Sos kıvamına gelene dek kaynatın. Sosunuz hazırdır. Bu sosu fasulyenin üzerine dökün. En üstüne de fesleğen ya da dereotu serpin. Servis yapın. Afiyet olsun…

Tags: fasulyeFasulye SalatasıFasulye Salatası için gerekli malzemelerFasulye Salatası MalzemelerFasulye Salatası Nasıl YapılırFasulye Salatası TarifiFasulye Salatası YapımımalzemeSalatatarifyemek zevki
Previous Post

Kurutulmuş Domatesli ve Patlıcanlı Makarna

Next Post

Limonata

Yemek Zevki Editör

Next Post
Limonata

Limonata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki