Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Ev Böreği

by Yemek Zevki Editör
03 Eylül 2015
in Yöresel Yemekler
473 20
0
Ev Böreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ev-böregiEv Böreği İçin Malzemeler:

1 kilo un

2 adet yumurta

125 gram tereyağı

150 gram yoğurt

İç malzemesi için:

3 adet büyük boy patates

200 gram kıyma

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı köri

1 çay kaşığı pul biber

1 adet soğan

Üzeri için:

Susam

2 adet yumurtanın sarısı

(2 Tepsi İçin)

Ev Böreği Hazırlanışı:

Unu eleyin, ortasını havuz gibi açıp; yumurtaları, oda ısısında iyice yumuşamış tereyağını ve yoğurdu ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde sarıp üzerini temiz bir bezle örtün. İç malzemeyi hazırlayana dek hamuru dinlendirmeye bırakın.

Patateslerin kabuğunu iyice yıkayıp tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Patatesleri, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın, soğuyunca kabuğunu soyup ezin.

Soğanı soyup çok ince kıyın ve sıvı yağda yumuşayana dek kavurun. Kıymayı, tuzu ve baharatını ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Haşlanıp ezilmiş olan patates ile kıymalı karışımı birleştirin. İç malzeme hazırdır.

Hamuru, un serpilmiş tezgahın üzerinde yufkadan biraz daha ince olacak şekilde açın. 20 santim uzunluğunda bir parmak genişliğinde hamurlar açıp iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısından sürün, isteğe göre çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tags: Börekbörek tarifleriEv Böreğitepsiyemekyemek zevki
Previous Post

Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek

Next Post

Damla Sakızlı Muhallebi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Damla Sakızlı Muhallebi

Damla Sakızlı Muhallebi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki