Ana Sayfa » Tarifler » Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma

etli-yaprak-sarma

Etli Yaprak Sarma Malzemeler:

300 gram üzüm yaprağı (salamura)

500 gram dana-kuzu orta yağlı kıyma

1 su bardağı pirinç

3 adet orta boy soğan

Yarım demet maydanoz (kıyılmış)

2 adet sivri biber 2 adet domates

1 adet limonun suyu

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri İçin:

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet limonun suyu

Etli Yaprak Sarma Hazırlanışı:

Üzüm yapraklarını geniş bir tencereye alın. Fazla tuzunun çıkması için üzerine sıcak su döküp kenarda bekletin. Soğanları kıyın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri zar şeklinde doğrayın. Yeşilbiberi de ince ince doğrayın. Çukur bir kasenin içinde pirinçleri yıkayıp suyu süzdürün. Üzerine tuzu, kırmızı toz biberi, salçaları, sıvı yağı, tereyağını, kıyılmış maydanoz ile soğanları, yeşilbiberi, domatesi ve kıymayı ekleyin. Dolma harcını elinizle karıştırarak hazırlayın. Sıcak suda beklettiğiniz yaprakları akan suyun altında yıkayın. Varsa büyük yaprakları ikiye-üçe bölün. Yaprakları parlak yüzü tezgaha gelecek şekilde yayın. Üzerine bir tatlı kaşığı kadar iç harcından yerleştirin. Yaprakların iki yanını geriye doğru katlayıp rulo olacak şekilde sarın. Tencerenin dibine bir sıra olacak şekilde yaprak yayın. Varsa kuzu kaburga sıralayın ve yaprakları tencereye yerleştirin. Üzeri için 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip salça ekleyerek birkaç dakika karıştırın. 1 adet limonun suyu ile 1 su bardağı suyu ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız salçalı suyu sarmaların üzerine gezdirerek dökün. 2 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Sarmalar pişerken dağılmaması için üzerini porselen düz bir tabakla örtün. Tencerenin de kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan alın, isteğe göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.

OKU ➤  Kokoreçli Yaprak Sarma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir