Etli Bulgur Pilavı
Etli Bulgur Pilavı için Malzemeler:
Kuşbaşı Etli Karışım İçin:
300 gram kuşbaşı et
1 adet mandalinanın suyu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
Pilav İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
3 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 diş sarımsak
1 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
1 kase nane, dereotu, maydanoz karışımı
Etli Bulgur Pilavı Hazırlanışı:
Kuşbaşı et için; Etleri zar şeklinde doğrayın. Eti pişireceğiniz tavayı iyice ısıtıp eti kavurun. Mandalina suyunu, tuzu ve kimyonu ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. İndirmeye yakın tereyağını ekleyin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Bulgur için; Soğanı zar şeklinde doğrayıp tereyağı ve sıvı yağda kavurun. Sivri biberi, kıyılmış sarımsakları, suda inceltilmiş salçayı, zar şeklinde doğranmış domatesi ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Eti, sıcak suyu ve tuzunu ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, sonra ateşi kısın. Suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış yeşillikleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Demlenmeye bırakın.