Ramazan ayının mevsim sıcaklıklarının en yoğun olduğu aylara denk gelmesiyle birlikte hem hava koşulları hem de aç kalınan sürenin uzunluğu, sağlıklı bireylerin bile sağlığını tehdit eder duruma getiriyor. İftarla sahurun arasının bu kadar kısa olması nedeniyle yenilen yiyecekler ve içecekler midede şişkinlik yapıyor. Uzmanlar özellikle yaz aylarında vücudun mineral dengesini korumak ve gün içerisinde kaybedilen sıvı miktarı ile birlikte mineralleri …
Devamını oku »Etiket arşivi: yöresel yemekler
Ayranlı Aş
Malzemeler: – 2 su bardağı yoğurt – 4 su bardağı su – 1 su bardağı haşlanmış buğday – 1 demet taze nane – 2 çorba kaşığı sirke – 4 çorba kaşığı zeytinyağı – Tuz Hazırlanışı: Yoğurdu ve suyu iyice çırparak pürüzsüz ayran kıvamına getirin. Haşlanmış buğdayları, doğranmış taze naneyi, sirkeyi ve zeytinyağını da ekleyerek iyice karıştırın. Ebru Omurcalı’nın Notu: 1 …
Devamını oku »Adana Usulü Etli Kabak Dolması
Malzemeler: 5 orta boy kabak 1/2 çorba kaşığı salça 250 gr orta yağlı kıyma 1/2 çorba kaşığı kuru nane 2 çorba kaşığı pirinç 5-6 diş sarımsak 1 orta boy soğan 8-10 dal maydanoz 1/2 limon Adana Usulü Etli Kabak Dolması Tarifi: Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini …
Devamını oku »Ispanaklı Izgara Paçanga
Malzemeler: > 500 gram ıspanak > 100 gram tulum peyniri > 2 adet yufka > 2 adet kırmızı kapya biber > 100 gram zeytinyağı > ¼ demet maydanoz > Tuz, karabiber Sos İçin: > 2 adet domates > 2 diş sarımsak > 1 yemek kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber Paçanga Hazırlanışı: Ispanakları yıkayıp ayıklayın. Ufak ufak doğrayın ve zeytinyağı, tuz, …
Devamını oku »Sebzeli ve Dana Ciğerli Enginar Dolması
Malzemeler: > 4 adet enginar > 200 gram dana ciğer > 1 adet kabak > 30 gram mantar > 1 adet kuru soğan > 3 diş sarımsak > 1 adet kırmızı kapya biber > 1 tutam maydanoz > 1 çorba kaşığı bezelye > 200 gram kaşar peyniri Sos için: > 5 adet kırmızı közlenmiş biber > 3 diş sarımsak …
Devamını oku »Ravioli Zucca
Malzemeler: > 1 kilo balkabağı > 200 gram ricotta peyniri > Tuz ve karabiber Sos İçin: > Tereyağı > Sebze bulyon > Toz parmesan Hamuru İçin: > 800 gram un > 200 gram irmik > 600 gram yumurta > Az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun. Balkabağını 180 dereceye ayarlı fırında 3 saat süreyle pişirin. Daha sonra püre …
Devamını oku »Vitello Tonnato
Malzemeler: Dana Rosto İçin: > 1 kilo dana sokum temizlenmiş > Biberiye > Sarımsak > Kekik > Tuz, karabiber Ton Balıklı Sos İçin: > 200 gram yağda ton balığı > 85 gram mayonez > 2 adet konserve ançüez > 20 gram kapari Hazırlanışı: Dana sokumu tuz, karabiber, biberiye, sarımsak ve kekik ile çeşnilendirin. Etin her iki tarafını kızgın tavada mühürleyin. …
Devamını oku »Tavuklu Udon (Noddle)
Malzemeler: > 3 çorba kaşığı sıvı yağ > 90 gram tavuk but > 60 gram sebze karışımı (havuç, kabak, soya filizi, renkli biberler) > Bir tutam tuz > Taze çekilmiş karabiber > 140 gram udon (noddle erişte) > 3 dal taze soğan > 1 tatlı kaşığı soya sosu > 1 tatlı kaşığı oysters sos Hazırlanışı: Derin ve geniş wok tavayı …
Devamını oku »Suzuki Carpaccio
Malzemeler: > 1 demet roka > 1 adet fındık turbu > 1 adet bebe havuç, jülyen doğranmış > 1 tutam taze soya filizi > 100 gram levrek carpacio > 1 çay kaşığı somon yumurtası > 1 çay kaşığı soya sosu > 1 çorba kaşığı susam yağı > 1 çay kaşığı miso macunu > 1 çorba kaşığı Japon sirkesi > 1 …
Devamını oku »Somon Balığı Fileto
Malzemeler: > 4 parça somon fileto > 4 adet haşlanmış enginar > 200 ml. krema > Tuz, beyaz toz biber > 200 gram rezene > 8 adet arpacık soğan > Nane, dereotu Hazırlanışı: Enginarları küp şeklinde doğrayıp tencereye aktarın. Kremayı ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alın. Tuz ve beyaz toz biberi ekleyip tatlandırdıktan sonra blender yardımı ile püre haline …
Devamını oku »