Pekmez Tatlısı İçin Malzemeler; 1 su bar Pekmez 1 su bar Un 1 su bar Şeker 3 çorba kş Dövülmüş Ceviz 1 tutam Tarçın
Devamını oku »Etiket arşivi: yemekzevki
Dizme Tencere Köfte Video
Dizme Tencere Köfte İçin Malzemeler; Köftesi İçin; 500 gr Kıyma 1 adet Soğan 2 dilim Ekmek 1 diş Sarımsak 1 çay kaşığı Karabiber 1 çay kaşığı Kimyon 1 çay kaşığı Tuz Diğer Malzemeler; 4 adet Patates 2 adet Sivri Biber 3 adet Domates 3 diş Sarımsak 1 çorba kaşığı Tereyağ 1 su bar Sıcak Su 1 çay kaşığı Kimyon
Devamını oku »Cennet Çamuru
Cennet Çamuru (4 – 6 Kişilik) Cennet Çamuru İçin Malzemeler 750 gram kadayıf Yarım kilo kaymak 250 gram tereyağı 150 gram toz Antep fıstığı 1 yemek kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 su bardağı toz şeker Şerbeti İçin: 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Cennet Çamuru Hazırlanışı Kadayıfı tiftikleyip yağ ile karıştırın. Kadayıfı ocağa yayın …
Devamını oku »Meyveli Tartölet Video
Meyveli Tartölet İçin Malzemeler; Hamuru İçin; 2 su bar Un 3 çorba kş Tereyağ 3 çorba kş Pudra Şekeri 1 Yumurta Akı Üzeri İçin; 2 paket Krem Şanti 1 su bar Frambuaz 1 paket Pudra Şekeri
Devamını oku »Günde Bir Avuç Kuruyemişle yıllara Meydan Okuyun
ENFEKSİYONLARA DOĞAL İLAÇ: ANTİOKSİDANLAR Emeklilik döneminde ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarına karşı ‘renkli’ beslenerek önlem alabilirsiniz. Kanser ve kalp hastalıklarından korunmak için antioksidan açısından zengin sebze ve meyvelerin nimetlerinden yararlanabilirsiniz. Yapılan araştırmalar haftada 4 porsiyon fındık tüketenlerde Tip-2 diyabet riskinin yüzde 13 oranında azaldığı; haftada 7 porsiyon tüketenlerde ise kalp hastalıkları riskinin yüzde 29 düştüğünü gösteriyor. Her yıl 28 Haziran–4 …
Devamını oku »Soğanlı Kiş
Soğanlı Kiş (6 Kişilik) Soğanlı Kiş İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 150 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Bir tutam tuz Yarım çay fincanı soğuk su Harcı İçin: Yarım kilo kırmızı soğan 1 çorba kaşığı esmer şeker 350-400 gram mantar Balsamik sirke 1 kutu krema 1 adet yumurta Yarım bardak rende kaşar 2 çorba kaşığı …
Devamını oku »Cheesecake
Cheesecake (4 – 6 Kişilik) Cheesecake İçin Malzemeler 280 gram krem peynir 100 gr toz şeker 3 adet bütün yumurta 20 gram nişasta 100 gram krema Crumble İçin: 2 paket eti burçak 200 gram tereyağı 80 gram toz şeker 5 gram tuz Cheesecake Hazırlanışı Krem peynir ve şekeri büyük bir kaba koyup çırpma teli ile çırpın . Un ve vanilyayı …
Devamını oku »Közde Kabaklı Patlıcan
Közde Kabaklı Patlıcan (4 – 6 Kişilik) Közde Kabaklı Patlıcan İçin Malzemeler 8 adet orta boy patlıcan Yarım demet dere otu 200 gram haşlanmış siyah mercimek 4 adet kabak 4 diş sarımsak 50 gram tereyağı Közde Kabaklı Patlıcan Hazırlanışı Patlıcan ve kabakları elektrikli ızgarada veya mangalda közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra, suyunu salması için 1 saat süreyle bir süzgeçte …
Devamını oku »Akya Balığı Yahnisi
Akya Balığı Yahnisi (4 Kişilik) Akya Balığı Yahnisi İçin Malzemeler 1 kilo akya balığı fileto 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 3 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 250 gram haşlanmış maş fasulyesi 50 gram tereyağı Yarım çay bardağı ay çiçek yağı 1.5 su bardağı sıcak …
Devamını oku »Pavlova Tatlısı
Pavlova Tatlısı (6 Kişilik) Pavlova Tatlısı İçin Malzemeler: 6 adet yumurta akı 350 gram toz şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 tutam tuz Süslemek İçin: Orman meyveleri Pavlova Tatlısı Hazırlanışı Fırını 140 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Elektrikli çırpıcıyı düşük hızda çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Aralıklı …
Devamını oku »