Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 24)

Etiket arşivi: yemek zevki

Milföylü Çilek Tatlısı

Milföylü Çilek Tatlısı İçin Malzemeler: 2 adet milföy Hamuru 100 gram çilek 5 adet yumurta sarısı 1 bardak portakal suyu 1 paket vanilya 100 gram şeker (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Yumurta sarısı, 100 gram şeker, portakal suyunu derin bir kaba koyup vanilya ile kısık ateşte krema haline gelinceye kadar pişirin. İstenilen kıvama geldikten sonra soğumaya bırakın. 2 adet milföy hamurunu merdane …

Devamını oku »

Kabak Cacığı

Kabak Cacığı İçin Malzemeler:  2 adet orta boy kabak 2 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı su 3 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Yarım demet  dereotu Tuz, pul biber (4 Kişilik)  Hazırlanışı: Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan çok ince doğrayın. Bir kasede yoğurdu biraz sulandırıp ezilmiş sarımsak ve tuz ile tatlandırdıktan sonra doğranmış kabakları ilave edin. Servis kaselerine aldıktan …

Devamını oku »

Tavuklu Kabaklı Çorba

Tavuklu Kabaklı Çorba İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü 2 adet kabak 2 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı margarin Tuz, beyaz biber Üzeri için: Dereotu, pul biber (6 Kişilik)  Hazırlanışı: Tavuk göğüs etini haşladıktan sonra ince ince didikleyin. Kabakları soyup zar şeklinde doğrayın. Margarini tencerede erittikten sonra unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.  Tavuk suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatın.  …

Devamını oku »

Bonfilet Dana Antrkot

Bonfilet Dana Antrkot İçin Malzemeler: 2 parça Bonfilet Dana Antrkot Birkaç dal taze kekik 1 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Tuz, pul biber, kuru nane, tane hardal püresi 1 tatlı kaşığı tereyağı (1 Kişilik) Hazırlanışı: Patatesin kabuğunu soyup bütün bir halde haşlayın. Kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatı bir kapta harmanlayın. Patates haşlandıktan sonra sıcakken kalınca dilimleyin. …

Devamını oku »

İftar Ve Sahurda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ramazan ayında uzun saatler boyunca oruç tutulması, sahura kalkma durumu beslenme alışkanlıklarında önemli değişikliklere neden oluyor. Bilinçli Sağlıklı Yaşam Dergisi’ne konuşan uzmanlar, Ramazan ayında iftar ve sahur arasında bir ara öğün, tüketimine ve iftardan sonra fiziksel aktiviteye dikkat çekiyor. “Oruç tutmak kanda yağ oranını düşürüyor” Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, “Sindirim sistemi dinlenmekte olduğu için, vücutta diğer organların …

Devamını oku »

Bonfilet Marine Soslu Dana Şiş

Bonfilet Marine Soslu Dana Şiş İçin Malzemeler: 3 şiş Bonfilet Marine Soslu Dana Şiş 2-3 adet çarliston biber 1 adet domates 1-2 adet taze sarımsak 1 adet soğan (1-2 Kişilik) Hazırlanışı: Çarliston biberleri, enine ikiye kesilmiş domates ile soğanı ve taze sarımsakları 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile ısıtılmış tavada veya ızgarada kızartın. Bonfilet Marine Soslu Dana Şişi de ızgarada …

Devamını oku »

Bonfilet Lokum Köfte

Bonfilet Lokum Köfte İçin Malzemeler:  4-5 adet Bonfilet Lokum Köfte 1 salkım kiraz domates 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 dal taze kekik (1 Kişilik) Hazırlanışı: Kiraz domatesleri yıkayın, sıvı yağ ve taze kekikle karıştırıp ızgarada veya tavada kızartın. Bonfilet Lokum Köfteleri de ızgarada kızartın. İsteğe göre kızartılmış kiraz domates ile hemen sıcakken servis yapın.

Devamını oku »

Çikolatalı Çilek Topları

Çikolatalı Çilek Topları İçin Malzemeler:  150 gram bitter çikolata 100 gram çilek 40 gram fındık 30 gram ceviz 30 gram yaban mersini 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi 30 gram badem 5 adet kuru kayısı  (4 Kişilik) Hazırlanışı Fındık badem ve cevizi küçük parçalar haline gelene kadar ezin ve ya parçalayın. Kayısı ve çileği zar büyüklüğünde veya zevkinize göre doğrayın. Benmari …

Devamını oku »

Pazılı Ekşili Kuzu

Pazılı Ekşili Kuzu İçin Malzemeler: • 400 gram yağsız kuzu kuşbaşı • 2 bağ pazı • 250 gram haşlanmış nohut • 350 gram yoğurt • 2 adet limon • 2 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 demet taze nane • 1 adet yumurta Hazırlanışı: Önce kuzu etlerini yumuşayana kadar suda haşlayın. Bir kap içerisinde yoğurt, un, …

Devamını oku »