Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek tarifi (sayfa 3)

Etiket arşivi: yemek tarifi

Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek

Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek

Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek (Özbekistan Mutfağı) (4 – 6 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı süt Yeterli miktarda su Yeterli miktarda tuz 1 yemek kaşığı tereyağı İçi İçin: 1 çay bardağı kızılcık marmeladı 1 fincan ceviz içi Kızartmak İçin: Yeterli miktarda tereyağı Hazırlanışı: Hamuru samsa pide hamuru …

Devamını oku »

Acılı Ton Balıklı Dürüm

Acılı Ton Balıklı Dürüm (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet tortilla veya lavaş ekmeği 2 yemek kaşığı krem peynir 10-12 yaprak roka 2 kutu Sasu Acılı Ton Balık Hazırlanışı: Tortillayı tezgaha serin. 1 yemek kaşığı kadar krem peyniri, hamurun üzerine tamamen dağılacak 1xbet mobil şekilde yayın. Üzerine yıkanıp iyice suyu alınmış roka yapraklarını yapıştırın. En son Sasu Acılı Ton Balığını serpin. …

Devamını oku »

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma (6 Kişilik) Malzemeler: 12 adet orta boy dolmalık biber 500 gram koyun eti 2 adet büyük boy soğan 1 su bardağı pirinç 1 adet büyük boy domates Yarım demet maydanoz Yarım demet nane Yarım demet taze reyhan 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 2 su bardağı su Ayrıca: 1 adet büyük boy domates (üzerlerini kapatmak için) …

Devamını oku »

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Birkaç adet kereviz yaprağı 2 adet karanfil 1 dal taze biberiye 1 yemek kaşığı nar ekşisi Beğendi İçin: 4-5 adet közlenmiş patlıcan 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı sıcak et suyu 1 yemek …

Devamını oku »

Çeşidiye

Çeşidiye

Çeşidiye (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kuzu kuşbaşı 200 gram arpacık soğan 50 gram kuyruk yağı 100 gram badem 1 adet yeşil elma 1 yemek kaşığı un 1 adet kabuk tarçın Hazırlanışı Kuyruk yağını eritin. İçerisine kuzu etlerini ilave edip kavurun. Arpacık soğanı ekleyip, pişirmeye devam edin (Kapağını kapatın ki etler yumuşak kalacak bir http://sexhatlari.xyz şekilde pişmeye devam etsin). Unu …

Devamını oku »

Biberli ve Soğanlı Kavurma

Biberli ve Soğanlı Kavurma

Biberli ve Soğanlı Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kuzu eti 2 adet dolmalık yeşilbiber 2 adet orta boy kırmızı soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam kekik 1 tutam karabiber Tuz 3 adet orta boy domates Hazırlanışı: Etleri iyice ısıtılmış tavada suyunu salıp çekene dek pişirin. Tereyağını, sıvı yağı ve 1 adet zar şeklinde …

Devamını oku »

Pazı Sapı Çorbası

Pazı Sapı Çorbası İçin Malzemeler; 1 Su bardağı Pazı Sapı 1 Adet Havuç 1 Adet Soğan 1 Adet Patates 2 Diş Sarımsak 1 Su bardağı Yeşil Mercimek 1 Limon Suyu 1 Çorba Kaşığı Un 4 Bardak Sıcak Su Karabiber Kırmızı Pul Biber Tuz

Devamını oku »

Kıymalı Pazı Sarması

Kıymalı Pazı Sarması İçin Malzemeler; 200 gr Kıyma 2 Demet Pazı 1 Adet Soğan 1 Su Bardağı Pirinç 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2 Çorba Kaşığı Tereyağ 1 Su Bardağı Su 1 Çorba Kaşığı Kuru Nane 1/2 Demet Maydanoz 1/2 Demet Dereotu Karabiber Tuz

Devamını oku »

Sodalı Kolay Börek

Sodalı Kolay Börek İçin Malzemeler; 6 Adet Yufka 2 Şişe Soda 2 Çorba Kaşığı Tereyağ 4 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Sıvıyağ İçi İçin; 250 gr Beyaz Peynir 1/2 Demet Maydanoz

Devamını oku »