Fotoğraf: Özgür Bakır – Yapım: İnci Bak (1 Büyük Boy Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 kilo kırmızı pancar 2 çay bardağı sirke 1 su bardağı su 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza …
Devamını oku »Etiket arşivi: turşu
Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu
Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu Tarifi Hamsi Pilaki ve Lavantalı Pancar Turşusu İçin Malzemeler: Pilaki İçin: 500 gram hamsi 4 adet pancar 4 adet arpacık soğan Yarım limon Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 adet yıldız anason 1 dal taze kekik Tuz Tane karabiber 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi 2 diş sarımsak Turşu İçin: 100 gram kaya tuzu 1 dal kuru lavanta 1 su bardağı su …
Devamını oku »Turşulu Pilav
Turşulu Pilav Tarifi Turşulu Pilav İçin Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık bulgur 2 adet orta boy kuru soğan 200 gram lahana turşusu 1 su bardağı turşu suyu 1 su bardağı tavuk suyu Tuz ( turşulu olduğundan mümkün olduğunca az) 3-4 adet tatlı biber turşusu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Turşulu Pilav Hazırlanışı: Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ince kıyım soğanları pembeleşinceye kadar …
Devamını oku »Pancar Turşusu
Pancar Turşusu Pancar Turşusu için Malzemeler: 2 demet pancar (12-15 adet) 1 su bardağı sirke 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 baş sarımsak Su Pancar Turşusu Hazırlanışı: Pancarları yıkadıktan sonra dallarını kesin.Pancarların uçlarını da kesin. Büyük boy tencereye aktarın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. 20 dakika boyunca haşlayın.1 büyük baş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra havanda 1 …
Devamını oku »Geleneksel Turşu Yapımı Kemal Kükrer’den Sorulur.
Merhabalar, 100 yıllık tecrübesi ile ürettiği doğal ürünleri tüketicilerle buluşturan Kemal Kükrer, ‘Turşukur’ ve ‘Üzüm Sirkesi’ ile evde turşu yapımını hem pratik hem de eğlenceli hale getiriyor. Kolaylıkla kullanabilen ve geleneksel yöntemlerle üretilen ‘Kemal Kükrer Turşukur’ ve ‘Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi’ ile hazırladığınız sağlıklı ve lezzetli turşuları kış boyu keyifle ve güvenle tüketin… Özellikle kış aylarının …
Devamını oku »