Hardal Soslu Izgara Tavuk Malzemeler: 4 parça tavuk göğüs eti 1 kutu krema 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Tuz, karabiber Pirinç Pilavı İçin: 1 su bardağı baldo pirinci 1,5 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı Yarım limonun rendelenmiş kabuğu Tuz Hardal Soslu Izgara Tavuk Hazırlanışı: 1 su …
Devamını oku »Etiket arşivi: Tavuk Yemekleri
Taze Baharatlı Tavuk Köfte
Taze Baharatlı Tavuk Köfte Malzemeler: • 150 gram derisiz tavuk göğüs • 1 adet kuru soğan • 2 diş sarımsak • 1 tutam taze kekik • 1 tutam maydanoz • 1 tutam kimyon • 1 tutam tuz • 1 tutam karabiber • 1 çorba kaşığı galeta unu • 1 tutam taze fesleğen • 1 adet yıldız anason • 200 gram bal …
Devamını oku »Tavuklu Sandviç
Malzemeler: > 1 dilim tavuk göğüs eti > 1 adet orta boy domates > 2 adet tatlı sivri biber > 3-4 adet mantar > 50 gram tel peynir > 2 çorba kaşığı labne peyniri > 2 çorba kaşığı zeytinyağı > Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber Hazırlanışı: Tavuk etini zar şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizledikten sonra domatesleri zar …
Devamını oku »Çıtır Piliç
Malzemeler: – 150 gram tavuk bonfile – 250 gram mısır gevreği – 2 adet yumurta – 1 bardak sut – Taze fesleğen – Kekik – Soya sosu Hazırlanışı: Tavukları 2 parmak kalınlığında dilimledikten sonra tahta şişlere dikiş diker gibi saplayın. Yumurta, süt, fesleğen, kekik ve soya sosu karıştırıp bir sos elde edin. Şiş tavukları sosun içerisine yatırın. Sostan aldığınız şişleri …
Devamını oku »Filetto Di Spigola
Malzemeler: > 150 gram fileto deniz levreği > 100 gram bebek patates > 70 gram hindiba > Nane sos Hazırlanışı: Bebek patatesleri elma dilim şeklinde kesin. Biraz suda beklettikten sonra süzüp, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Daha sonra tepsiye alıp 200 derece sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin. Taze hindibayı kaynayan suda 5 dakika kadar haşlayıp zeytinyağlı sıcak tavaya alın. …
Devamını oku »Teppenyaki Bonfile
Malzemeler: > 180 gram dana bonfile > 2 adet taze mantar > 80 gram sebze karışımı (kabak, havuç, dolmalık biber) > Tuz, taze çekilmiş karabiber > Soya sosu > Acı sos > Susam yağı Hazırlanışı: Sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayıp susam yağı ile yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Mantarları da bütün olarak ızgarada kızartın. Bonfileyi de susam yağı ile fırça …
Devamını oku »Tavuklu Udon (Noddle)
Malzemeler: > 3 çorba kaşığı sıvı yağ > 90 gram tavuk but > 60 gram sebze karışımı (havuç, kabak, soya filizi, renkli biberler) > Bir tutam tuz > Taze çekilmiş karabiber > 140 gram udon (noddle erişte) > 3 dal taze soğan > 1 tatlı kaşığı soya sosu > 1 tatlı kaşığı oysters sos Hazırlanışı: Derin ve geniş wok tavayı …
Devamını oku »Şnitzel
Malzemeler: 2 parça tavuk göğüs eti (tercihen et dövücüsü ile inceltilmiş) 2 adet yumurtanın sarısı 1 kase un 1 kase galeta unu Kızartmak için sıvıyağ veya tereyağı Garnitürü İçin: 1 adet büyük boy patates 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı hardal Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon Hazırlanışı: Patates garnitür için; Haşladıktan sonra patatesin kabuğunu …
Devamını oku »Fırında Kekikli ve Tereyağlı Hindi
Malzemeler: • 1 adet temizlenmiş ve tütsülenmiş bütün hindi • 125 gram tereyağı • 1 kutu taze kekik • Deniz tuzu Sosu İçin: • 1 küçük kase biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 adet portakalın suyu • 1 kahve fincanı ay çiçeği yağı Hazırlanışı: Hindinin derisinin altına her biri misket büyüklüğünde tereyağı parçaları yerleştirin. Taze kekikleri de aynı …
Devamını oku »Cevizli Ispanaklı Kanat Dolması
Malzemeler: • 20 adet tavuk kanat • 500 gram ıspanak • 100 gram ceviz • 2 adet orta boy kuru soğan • 2 adet kırmızı kaypa biber • Karabiber, tuz, sıvı yağ Hazırlanışı: Tavuk kanatları kemiklerinden sıyırın. Daha sonra soğan, kaypa biber ve ıspanak ile sote edip baharatları ve cevizi edin. Harcı kanatlara doldurun. 180 dereceye ayarlı fırında ortalama 25 dakika süreyle pişirin.
Devamını oku »