Malzemesi • 250 gram tart hamuru • 300 gram çilek • 100 gram krema • 50 gram soğuk jöle Çilekli Tart Tarifi: Tart kalıbı üzerine pasta kremasını koyun. Üzerine çilekleri dizin. Soğuk jöleyi sürerek servis yapın
Devamını oku »Etiket arşivi: Tatlılar
Şöbiyet
Malzemeler 8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka) 300 gr. çekilmiş ceviz 2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz 350 gr. tereyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı dolusu irmik 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu Şöbiyet Tarifi; Sütün içine irmiği ekleyip ateşte …
Devamını oku »Browni
Malzemeler Keki için: 3 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağından 2 parmak kadar az sıvıyağ 2 su bardağı un 1/2 su bardağı kakao 1 paket kabartma tozu Kreması için: 2 kahve fincanı un(Türk kahvesi fincanı) 1 su bardağı şeker 1 litre süt 1 paket krem şanti Üzeri için: 1 paket çikolata sosu …
Devamını oku »Haşhaşlı Şekerpare
Malzemesi • 250 gram un • 70 gram pudra şekeri • 1 adet yumurta • 120 gram margarin • 10 gram kabartma tozu • 30 gram toz fındık • 20 gram irmik • 10 gram kakao • Biraz vanilya Şerbet İçin: • 1 litre su • 1 kilo şeker • Yarım limon Yuvarlak Topları Batırmak İçin: • 250 gram haşhaş …
Devamını oku »Kızılcık Şerbeti
Malzemeler; • 250 gram kızılcık • 250 gram vişne • 250 gram kırmızı erik • 2 su bardağı şeker • 2 buçuk litre su Kızılcık Şerbeti Tarifi; 1. Meyveleri yıkayın. Tencereye koyun. Üzerine su ilave edin. 2. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika süreyle fokurdatın. Şeker ilave edin.10 dakika daha kaynatın. 3. Soğuyunca servis edin.
Devamını oku »Kaymaklı Cheesecake
Malzemeler: • 2 paket burçak bisküvi • 100 gram ufalanmış damat kurabiyesi (Çamlıhemşin yemekleri Damat Kurabiyesi tarifine bakabilirsiniz…) veya sade pandispanya • 30 gram tereyağı • 1 kahve fincanı süt • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Peynirli karışım için: • 600 gram labne peyniri • 2 çorba kaşığı kaymak • 4 adet yumurta • 1 çay bardağı toz şeker • …
Devamını oku »Kireçte Kabak
Malzemeler: • 1 adet kabak • 1 kilo kireç • 2 kilo şeker • 3 litre su Kireçte Kabak Tarifi: Kireci suya koyup karıştırın. 3-4 saat dinlendirdiğiniz suyu ayrı bir kaba alın. Uzun dilimler halinde soyduğunuz kabağı ayırdığınız suya koyun. Suyun kabağın üstünü aşmış olmasına dikkat edin. Kabakları 1 gün süreyle bu suda bekletin. Kabakları 5-6 kere olmak üzere suyla …
Devamını oku »İncir Uyutması
Malzemesi: • 1 litre süt • 1 su bardağı toz şeker • 12 adet kuru incir İncir Uyutması Tarifi; 1. İncirleri yıkayın. Sıcak suda yumuşatın. Süzün ve doğrayın. 2. Süt ve şekeri ocakta yoğurt mayalanma ısısına getirin. 3. İncirlere az süt ilave edip, blenderdan geçirin. Tencereye ilave edin. Tekrar blenderdan geçirin. 4. Kuplara boşaltın. Biraz mayalanınca buzdolabında soğutun. 5. Yanında taze incir ve kuruyemişlerle …
Devamını oku »Sadrazam Lokumu
Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un Krema için: 2.5 su bardağı süt 1 paket vanilya 4 kaşık un yarım su bardağı şeker Hindistan cevizi, 2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için) Sadrazam Lokumu Tarifi : Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta …
Devamını oku »Ayva Tatlısı
Malzemeler: 3 orta boy ayva 2 su bardağı su 4 diş karanfil 1 çubuk tarçın 1 su bardağı şeker 200 gr manda kaymağı Ayva Tatlısı Tarifi: Ayvaları soyup boylamasına ikiye bölün. Çekirdek yataklarını çıkarın, çekirdeklerini bir kenara ayırın. Yayvan bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuğunu kaynatın. Ayvaları kaynar suyun içine atın. Tencerenin kapağını kapatın. …
Devamını oku »