Ana Sayfa » Etiket arşivi: Tatlılar (sayfa 14)

Etiket arşivi: Tatlılar

Elmalı Kurabiye

Malzemeler: • 200 gram margarin (oda ısısında yumuşatılmış) • 1 adet yumurta • 1 paket kabartma tozu • 1 paket vanilya • 2 çorba kaşığı süt • 1 çay bardağı pudra şekeri • 3-3,5 su bardağı un İç Harcı İçin: • 3 adet büyük boy elma • 1 yemek kaşığı tarçın • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi • 1 …

Devamını oku »

Portakallı Çörek

Malzemeler: • 2 adet büyük boy portakal • 2 adet yumurta • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 250 gram tereyağı • 1 su badağı toz şeker • 3-3,5 su bardağı un Hazırlanışı: Portakallardan bir tanesinin kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Daha sonra kabuklarını soyup içini irice rendeleyin. Mikserde çırpılmış yumurta aklarını, küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağını ve şekeri ekleyip karıştırırın. …

Devamını oku »

Badem Helvası

Malzemeler 3 su bardağı  badem içi 4 su bardağı parça şeker Tahta havan   Hazırlanışı  Badem içlerini sıcak suda 10 dakika ıslayın. Islanan badem içlerini soyun ve havana alın. Badem içlerini havada yağını bırakıp pelte haline gelene kadar dövün.Dövdüğünüz badem içlerini bir tepsiye dökün.Parça şekeri de havanda dövüp iyice un haline gelince badem içlerine ilave edin.Badem içi  ve şekeri yoğurmaya …

Devamını oku »

Cezerye

Malzemeler: • 750 gram havuç • 250 gram ayva • 650 gram şeker • 6 yaprak jelatin • Esmer şeker Hazırlanışı: Havuç ve ayvaları soyup el rendesiyle rendeleyin. Isıtılmış tencereye ayva ile havucu aktarın. İyice kavurduktan sonra şekeri ilave edip pişirmeye devam edin. Ayva ve havuçlar iyice yumuşayınca, robotta püre haline getirin. Yaprak jelatinleri soğuk suyun içinde yumuşatıp püreye ekleyin …

Devamını oku »

Upside Down Cheesecake

Malzemeler: • 300 gram labne peynir • 15 gram bal • 150 gram krema • 100 gram badem • 100 gram yulaflı biskuvi • 100 gram şeker • 20 gram tereyağı • Böğürtlen reçeli Hazırlanışı: Badem Şekerin yarısını karamelize edip bademlerle karıştırın. Soğuması için mermer bir yüzeye veya yağlı kâğıdın üzerine dökün. Soğuduktan sonra mutfak robotuyla küçük parçacıklar haline getirin. …

Devamını oku »

Ananas Dünyası

Malzemeler: 1 adet taze ananas 1 kase çilek 1 adet muz 2 top fıstıklı dondurma 3-4 adet kurutulmuş erik 1 çorba kaşığı file badem   Hazırlanışı: Ananası enine ikiye kesin. İnce uçlu bir bıçak yardımı ile içini özenle kesin ve küp şeklinde doğrayın. Çilekleri temizleyip istediğiniz şekilde kesin. Muzu da dilimleyin. Meyveleri bir kasede file bademle birlikte harmanlayın. İçlerini boşalttığınız …

Devamını oku »

Sütlaç

Malzemeler: 1 litre süt 1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) 1,5 çay bardağı pirinç 2 çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı çam sakızı 4 top çilekli dondurma 1 kase hazır pişmaniye 1 adet kağıt helva   Hazırlanışı: Pirinci, şekeri ve çam sakızını sütlacı pişireceğiniz tencereye aktarın. İyice karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın. Nişastayı, birkaç kaşık su …

Devamını oku »

İncirli Kek

Malzemeler: 100 gram tereyağı 100 gram toz şeker 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 150 gram un 1 çay bardağı süt 2 adet siyah incir 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için: 100 gram labne 1 çorba kaşığı pudra şekeri 3-4 adet siyah incir 1 çorba kaşığı esmer toz şeker 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Üzeri için; Labne ile pudra …

Devamını oku »

İncirli Puding ve Tiramisu

Malzemeler İncirli Muhallebisi İçin: 1 litre süt 2 çorba kaşığı buğday nişastası 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 4 adet siyah incir Çikolatalı Tiramisu İçin: 3 adet yumurtanın sarısı 1 kahve fincanı toz şeker 120 gram mascarpone peyniri 1 su bardağı krema 160 gram bitter çikolata Hazırlanışı: İncirli muhallebi için; Sütü, nişastayı, unu, …

Devamını oku »

Taze İncir Reçeli

Malzemeler 10 adet siyah incir 10 çorba kaşığı toz şeker Yarım limon Taze İncir Reçeli Hazırlanışı: İncirleri yıkayıp süzdükten sonra dörde bölün ve tencereye aktarın. Üzerine şekeri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp en az 6 saat kadar bekletin. Bekleme süreci bittiğinde ocağa alın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala limon suyunu ekleyin. Kaynatıp ocaktan alın.

Devamını oku »