Ana Sayfa » Etiket arşivi: sebze yemekleri (sayfa 15)

Etiket arşivi: sebze yemekleri

Taze Bakla Ezmesi

Malzemeler: + 300 gram taze bakla + 1 çay bardağı zeytinyağı + Yarım su bardağı tahin + 5-6 diş sarımsak + 1 adet limon + 100 gram ceviz + 1 çorba kaşığı maydanoz + 1 tatlı kaşığı kimyon + 1 tatlı kaşığı  kırmızı toz biber Taze Bakla Ezmesi Tarifi : Baklaları temizleyip, ayıklayın. Bir tencerede su ve limon suyu ilavesiyle haşlayın. Süzüp …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Fasulye Turşusu

Malzemeler 1 çay bardağı zeytinyağı 1 baş soğan Yarım kilo fasulye turşusu Tuz Zeytinyağlı Fasulye Turşusu Tarifi: Soğanları doğrayın, yağda kavurun. Küçük küçük doğranmış fasulye turşularını ilave edin, biraz daha kavurup altını kapatın.

Devamını oku »

Kundur

Malzemesi: 1 kilo Mardin kabağı 300 gram kuzu eti 1 adet küçük soğan Yarım su bardağı haşlanmış nohut 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım kaşık domates salçası Yarım kaşık biber salçası Yarım limon suyu Yeteri kadar tuz, pul biber Kundur Tarifi:  İki kaşık tereyağında küp küp doğranmış soğanı soteleyin. Salçaları ve eti ilave edip kavurmaya devam edin. Etler suyunu çekince bir …

Devamını oku »

Mercimekli Mantı Aşı

Malzemesi: Mantı malzemesi: 1 adet yumurta 2 su bardağı un 200 gram orta yağlı kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç malzemesi: 1 su bardağı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı margarin 2 adet sivri biber 2 adet orta boy domates 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Mercimekli …

Devamını oku »

Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı)

Malzemeler 2 su bardağı kuru börülce 250 gram taze bamya 1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı 2 adet orta boy soğan 5 adet orta boy domates Yeteri kadar tuz Çeyrek kahve fincanı limon suyu Bamyalı Kuru Börülce (Girit Mutfağı) Tarifi: Börülceleri 1 tatlı kaşığı tuz konmuş suda ıslatıp 10 dakika süreyle haşlayın ve suyunu süzün. Şişmiş börülceleri orta ateşte, bol …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcan Mücveri

Malzemeler 2 adet patlıcan 1 adet kırmızı biber 1-2 adet yeşil çarliston biber 4-5 adet taze yeşil soğan 4-5 adet taze sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım demet kadar nane 1 bardak kadar yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 50 gram beyaz peynir Közlenmiş Patlıcan Mücveri Tarifi: Patlıcan, yeşil çarliston biber ve kırmızı biberi közleme tenceresinde közleyin. Soğuduktan sonra …

Devamını oku »

Nohutlu Salata

Malzemesi: Yarım kilo patates 3 diş sarımsak 2 adet pırasa Yarım kilo haşlanmış nohut Yarım demet maydanoz 4-5 dal nane 5-6 yemek kaşığı limon suyu 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 yemek kaşığı soya sosu veya nar ekşisi 400 gram domates Yeteri kadar tuz, karabiber Nohutlu Salata Tarifi: Patatesleri soyun. Küçük küp halinde doğrayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. …

Devamını oku »

İç Baklalı Gondol Köfte

Malzemeler 600 gram dana kıyma 1 adet yumurta 1 dilim bayat ekmek içi 1 adet soğan Yarım kilogram iç bakla 3 dal yeşil soğan 6-7 dal dereotu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber İç Baklalı Gondol Köfte Tarifi: Soğanları rendeleyin. Kıyma, yumurta, ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harcı bu şekilde bir süre dinlenmeye bırakın. İç baklaları …

Devamını oku »

Kabak Yuvası

Malzemeler 1 kilo kabak 1 demet dereotu 1 çay bardağı pirinç 250 gram kıyma Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı ince bulgur 2 baş soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Kabak Yuvası Tarifi: Kabakların yüzlerini kazıyın ve ikiye kesip içlerini oyun. Diğer malzemelerin hepsini karıştırın, yoğurun ve kabakların içlerine doldurun. Üzerine …

Devamını oku »

Sarımsaklı Sebze Kavurma

Malzemeler • 5-6 dal taze fasulye • 2 adet kabak • 1 adet patlıcan • 2-3 adet salçalık kırmızıbiber • 3 adet dolmalık yeşilbiber • 5-6 diş sarımsak • 1 kahve fincanı sıvı yağ • 1 dal taze biberiye • 1 tatlı kaşığı hardal Sarımsaklı Sebze Kavurma Tarifi: Patlıcanı dilimleyip 1 tatlı kaşığı tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra süzüp kağıt …

Devamını oku »