Malzemeler 3 adet kırmızı pancar 1 demet taze fesleğen 100 gram bezelye 1 çorba kaşığı mısır 2 dal kereviz sapı 3 adet turp 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Pancarlarınızı kabuklarıyla haşlayın ve küp küp ya da zevkinize göre doğrayın. Turpları, kereviz sapını, bezelyeyi aynı şekilde doğradıktan sonra nar ekşisi, zeytinyağı ve limonla …
Devamını oku »Etiket arşivi: salatalar
Erişteli ve Yeşil Mercimekli Salata
Malzemeler: • 300 gram yeşil mercimek • 100 gram kesme erişte • 3 adet domates • 3 adet sivri biber • 1 demet maydanoz • 1 adet kırmızı kuru soğan • 30 gram beyaz peynir • 1 tatlı kaşığı sumak • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet limon Hazırlanışı: Öncelikle mercimeği güzelce haşlayın …
Devamını oku »Nohutlu Kış Salatası
Malzemeler: • 1 su bardağı nohut • 1 su bardağı buğday • 2-3 sap taze soğan • 1 adet kırmızı soğan • Yarım demet dereotu • 4-5 adet çeri domates • Tuz Sosu İçin: • 1 çay bardağı tahin • 1 adet limonun suyu • 5 çorba kaşığı nar ekşisi • 1 fincan zeytinyağı Hazırlanışı: Akşamdan ıslatılmış nohut ve …
Devamını oku »Soslu Levrek Salatası
Malzemeler: • 1 adet adet levrek fileto • 1 bağ kıvırcık salata • 1 adet domates • 1 adet salatalık • Yarım limonun suyu • 1 çorba kaşığı mayonez • 1 çorba kaşığı hardal • 1 çorba kaşığı bal • 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı • Deniz tuzu Hazırlanışı: Levrek filetoyu tencereye alın, üzerine yarım çay bardağı kadar su …
Devamını oku »Pastırmalı Sebze Salatası
Malzemeler 3-4 dilim pastırma 1 demet taze reyhan 2 ortaboy domates 1 kase mısır 1 kase haşlanmış mantar 2-3 adet yeşil biber Limon Tuz Zeytinyağı Hazırlanışı Reyhanları yıkayın. Mantarları limonlu suda haşlayın.Bir kapta tüm malzemeleri harmanlayın . Servis tabağına alın. Limon ve zeytinyağı ve tuz ile salata sosu hazırlayın. Salatanın üzerine döküp servis edin.
Devamını oku »Ballı Tavuk Salatası
Malzemeler: • 200 gram tavuk göğüs eti • 50 gram göbek marul • 40 gram roka • 40 gram rezene • 5 gram kişniş • Kavrulmuş badem • 2 dilim baget ekmek • 100 gram avokado • 5 cl. limon turşusu sosu Ballı Marinat İçin: • 20 gram bal • 15 gram hardal • 10 cl. ay çiçeği yağı • …
Devamını oku »Çiftlik Salatası
Malzemeler: 1 küçük göbek Yedikule marulu Birkaç yaprak yeşil lolorosso Birkaç yaprak kırmızı lolorosso 1 su bardağı mısır 3 adet salatalık 4-5 adet kiraz domates 5-6 yaprak roka 3-4 yaprak taze fesleğen 1 küçük kase rendelenmiş peynir (tercihen tulum veya Ezine) Sosu İçin: 1adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 tatlı kaşığı bal 1 çay bardağı portakal suyu 1 kahve fincanı sızma …
Devamını oku »Dardanel’den Bir Lezzet Klasiği
Dardanel güvencesiyle Çanakkale’den KATKISIZ Sardalya! Türkiye’ye ton balığını sevdiren Dardanel, şimdi de Çanakkale’nin bereketli denizinden Sardalya’yı katkısız bir şekilde sevenleriyle buluşturuyor. Protein, Omega 3, demir, fosfor, potasyum ve çinko açısından zengin olan konserve Sardalya, kılçık ayıklama zahmeti olmadan sofralarınıza geliyor. Bu Akşam Sofranızda Bir Değişiklik Yapın İşte Dardanel Sardalya ile hazırlayabileceğiniz hafif ama leziz bir salata tarifi: Malzemeler: 1 kutu Dardanel …
Devamını oku »Kaanlar Süzme Yoğurt Raflarda
Türk damak tadına uygun lezzetler geliştiren Kaanlar Gıda, ürün yelpazesine süzme yoğurdu da ekledi. 35 yıldır tüketici ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun ürünler hazırlayan Kaanlar Gıda, kahvaltılık çeşitleri ile sofraları donatıyor. Kaanlar Gıda, Türk mutfağında önemli bir yeri olan süzme yoğurdu da ürün gamına ekledi. Geleneksel süzme yoğurt keyfi Kaanlar ile daha sağlıklı daha lezzetli. Geçmişten bu yana farklı yöntemlerle elde …
Devamını oku »Adaçayı Ravioli
Malzemeler: 16 adet ravioli 225 gram ricotta peyniri 100 gram çekirdeği alınmış küp domates 1 dal taze kekik 1-2 dal taze adaçayı 100 gram tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ocakta ısıtıp tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyip köpürünce küp doğranmış domatesi, adaçayını, taze kekiği, tuzu ve karabiberi ekleyin. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Makarnayı 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »