Yaşı ilerlemeye başlayan her kadının en önemli problemi hiç şüphesiz ki cildin elastikiyetini kaybetmesi sonucu oluşan kırışıklıklar oluyor. Kırışıklıkların oluşmasına zemin hazırlayan faktörleri ise çoğunlukla yaşam şekli, yanlış beslenme düzeni ve genetik özellikler oluşturuyor. Fakat doğa, bünyesinde sayısız probleme çözüm sunan besinler saklıyor ve bu besinler kırışıklıklara savaş açıyor. Peki, kırışıklıklara savaş açan bu besinlerin neler olduğunu biliyor musunuz? Central Hospital’dan …
Devamını oku »Etiket arşivi: Sağlık
Bayramda Bu 7 Hatadan Kaçının!
“Kurban Bayramı olur da kahvaltıda kavurma yenmez mi?”, “Misafirlikte ikram edilen tatlıyı geri çevirmek ayıp olur, yemek lazım”, “mangalda yağlı et lezzetli olur” diyorsanız bir kez daha düşünmenizde fayda var. Zira bayram da olsa, her canınızın çektiğini ‘nasılsa bayram’ deyip üstüne üstlük ölçüye dikkat etmeden tüketmeniz reflü ve hazımsızlıktan yüksek tansiyona, diyabetten kalp-damar hastalıklarına ve kilo alımına dek bir çok …
Devamını oku »Kırmızı Eti Bol Limonlu Salatayla Tüketin
Dolmalar, kızartmalar, hamur işi tatlılar… Birbirinden lezzetli ikramlar bayramlarda sofraları süslüyor. Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı ise kırmızı et. Öğle yemeğinde, hatta kahvaltıda bile kırmızı et tüketilebiliyor. Ancak dikkat! Kırmızı et her ne kadar kaliteli protein kaynağı olsa da, aşırı ve bilinçsizce tüketildiğinde hazımsızlıktan kalp krizine kadar önemli sağlık problemlerine neden olabiliyor. Acıbadem Maslak Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal Kurban Bayramı’nda …
Devamını oku »Tüp Mide Ameliyatından Sonra Başarıya Yönelik 7 Strateji
Obezite cerrahisinden sonra başarıya yönelik 7 strateji Kilo kaybında günümüzde bilinen en etkili yöntem obezite cerrahisi. Fakat obezite cerrahisi tek başına sihirli bir değnek değildir. Ameliyattan sonra hayal ettiğiniz gibi bir vücuda sahip olabilmek için bazı stratejilere uymanız gerekiyor. BariatrikLab Obezite ve Metabolik Cerrahi Merkezi kurucusu Prof. Dr. Halil Coşkun, zayıflama cerrahisinden sonra başarıya yönelik stratejiler hakkında şu bilgileri verdi: …
Devamını oku »Menopoz Döneminde Light Süt İçerek Kalsiyum İhtiyacınızı Karşılayın
Bu dönemde vücudun kalsiyum ihtiyacının arttığına dikkat çeken uzmanlar, aynı zamanda kilo almaya yatkın bir dönem olduğundan kilo kontrolünü sağlamak, obezite ve yüksek kolesterol riskini azaltmak için de light süt içilmesi gerektiğini söylüyor. Menopoz döneminde vücudun kilo alımına çok uygun olduğunu ifade eden Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimi Fakültesi Beslenme ve Diyatetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, light sütün de …
Devamını oku »Kurban Bayramı’nda 24 Saat Kuralına Uyun!
Kırmızı et, tatlı ve hamurlu yiyeceklerin tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda, yanlış beslenme nedeniyle en çok şişmanlık, kalp-damar hastalığı, diyabet, hipertansiyon gibi sağlık problemi olanlar etkileniyor. Özellikle kırmızı et tüketim miktarının ve sıklığının artığı bayramda, taze kesilmiş etlerin bekletilmeden hızlı tüketilmesi önemli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bırakıyor. Bu konuda uyarılarda bulunan EmseyHospital’dan Diyetisyen Kübra Öztürk, bayram sonrası hazımsızlık ve mide rahatsızlığı …
Devamını oku »Vişneli Turta
Vişneli Turta (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı badem ezmesi 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 15 adet taze vişne (tercihen saplarıyla birlikte) 1 paket bitter çikolata (80 gram) Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika çırpın. Zeytinyağını …
Devamını oku »Çikolatalı Pasta
Çikolatalı Pasta (8 Dilim İçin) Malzemeler: Pandispanyası İçin: 3 adet yumurta 125 gram pudra şeker 125 gram elenmiş un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı su Çikolatalı Kreması İçin: 200 ml. krema 1 paket kremşanti 300 gram labne 160 gram bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao Çikolata Parçaları İçin: 1 paket …
Devamını oku »Şeftalili Donmuş Yoğurt
Şeftalili Donmuş Yoğurt (6 Kişilik) Malzemeler: 200 ml. krema 900 gram süzme yoğurt Yarım su bardağı bal ya da 1 su bardağı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya 2 adet şeftali Hazırlanışı: Kremayı şeker kullanıyorsanız şeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Kabaran kremaya süzme yoğurdu ve bal kullanıyorsanız balı ekleyerek tatlandırın. Yoğurt …
Devamını oku »Kayısılı Çiğ Kabak Salatası
Kayısılı Çiğ Kabak Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 3-4 adet küçük boy kabak 4-5 adet sert sulu kayısı 20 gram dolmalık fıstık 50 gram İzmir Tulumu 100 gram tuzsuz lor peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı elma sirkesi Nane yaprakları Hazırlanışı: Kabakları mandolin ile ya da elde incecik doğrayın. Kayısıları küp küp doğrayın. Dolmalık fıstıkları hafifçe kavurun. Tüm …
Devamını oku »