Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ramazan ayı (sayfa 7)

Etiket arşivi: Ramazan ayı

Tavuk Beğendi

Tavuk Beğendi İçin Malzemeler 360 gram tavuk göğsü 150 gram sıvı yağ 5 gram kekik 10 gram tuz 1 diş sarımsak 5 gram pul biber 20 gram salça Beğendi İçin: 4 adet Patlıcan 80 gram un 80 gram sıvı yağ 300 ml. süt 50 gram rendelenmiş kaşar Tuz, karabiber  (2 Kişilik) Tavuk Beğendi Hazırlanışı Sıvı yağı bir kaba alıp içerisine …

Devamını oku »

Karpuzlu ve Fesleğenli İçecek

Karpuzlu ve Fesleğenli İçecek İçin Malzemeler: 2 büyük dilim karpuz 3-4 büyük yaprak taze fesleğen 10-12 adet fındık (2 Kişilik) Hazırlanışı: Fındıkları iyice ısıtılmış yağsız tavada rengi değişene kadar kavurun. Ocaktan alın, havanda irice ezin. Karpuzu buzlukta 1 saat kadar dondurduktan sonra mutfak robotuna alın. Taze fesleğen yapraklarını ekleyin. Blenderde çırpın. Servis bardağına aktarın. Üzerine önceden kavurduğunuz fındık içini serpin. …

Devamını oku »

Salçalı ve Domatesli Biftek

Salçalı ve Domatesli Biftek İçin Malzemeler: 8 dilim biftek 2 adet patates 4-5 adet çarliston biber 1-2 adet sivri biber 1 çay bardağı sıvı yağ Salçalı Sos İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet domates Tuz, kırmızı toz biber  (4 Kişilik) Hazırlanışı: Salçalı sos için; Domateslerin kabuğunu soyun. Çekirdeklerini temizleyip …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 adet küp doğranmış domates 2 su bardağı ayıklanmış taze barbunya 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz  (4 Kişilik) Zeytinyağlı Taze Barbunya Hazırlanışı: Kıyılmış soğanı ve irice doğranmış havucu 2-3 …

Devamını oku »

Kıymalı Sebze Dolma

Kıymalı Sebze Dolma İçin Malzemeler: 6 adet kabak 6 adet patlıcan 300 gram kıyma 4 adet orta boy soğan Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı pirinç Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Salçalı Sosu İçin: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı zeytinyağı 500 ml. sıcak su Kabak-Patlıcan İçi Ezmesi İçin: 4 diş sarımsak 1 çorba …

Devamını oku »

Künefe

Künefe İçin Malzemeler 240 gram kadayıf 40 gram margarin 40 gram tereyağı 30 gram şerbet (yarım su bardağı şeker, 1.5 bardak su) 40 gram tuzsuz köy peyniri 20 gram fıstık (4 Kişilik) Künefe Hazırlanışı Kadayıfları açın. Isıya dayanıklı bir tabağın dibine 80 gram margarin ve tereyağı karışımını yayın. Üstüne 100 gram kadayıfı yayın. Kadayıfın üzerine peynir ve fıstığı koyun. Üstüne …

Devamını oku »

Adana Kebap

Adana Kebap İçin Malzemeler 500 gram yağsız kuzu kıyma 500 gram kuzu boşluğu 300 gram kuyruk yağı (şerbetli) 1 tutam tuz Yarım demet maydanoz 2 kırmızı yağ biberi 60 gram pul biber, az karabiber (4 Kişilik) Adana Kebap Hazırlanışı Tüm malzemeleri zırhtan geçirin, 160 gramlık parçalara ayırdığınız Adana etlerini şişe sarın. Mangalda veya elektrikli ızgarada pişirin. Közlenmiş domates ve biberle …

Devamını oku »

Soğuk Biber Çorbası

Soğuk Biber Çorbası İçin Malzemeler 1 kilo kırmızı dolmalık biber 1 su bardağı domates suyu 2 yemek kaşığı küp doğranmış domates 2 diş sarımsak 3 sap taze soğan 3-4 sap taze nane 1 küçük kase haşlanmış nohut 100 gram salatalık 2 çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber 1 adet limonun suyu (4 Kişilik) Soğuk Biber Çorbası Hazırlanışı Biberleri uzunlamasına dörde kesip …

Devamını oku »

İslim Kebabı     

İslim Kebabı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 2 adet domates 4 adet sivribiber 300 gram kuzu eti 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 10 adet mantar 4 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı biberiye 1 şeker kaşığı domates salçası 2 adet doğranmış domates 1 çay bardağı sıvı yağ (4 Kişilik) İslim Kebabı …

Devamını oku »

Etli Yaz Türlüsü

Etli Yaz Türlüsü İçin Malzemeler: 250 gram kuzu kuşbaşı Yarım kilo taze fasulye 1 su bardağı sıvı yağ 100 gram havuç 100 gram mantar 100 gram bezelye 1 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 2 adet patlıcan 1 adet patates 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı su 2 adet soyulmuş doğranmış …

Devamını oku »