Ana Sayfa » Etiket arşivi: pirinç

Etiket arşivi: pirinç

Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması

Toplam Hazırlama Süresi: 50 dakika Porsiyon: 4 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 kuru soğan 1 su bardağı vişne suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı donuk vişne 2 yemek kaşığı nar ekşisi Baharatlar: 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 500 gram üzüm yaprağı 1 limon …

Devamını oku »

Pirinçli Peynir Topları (Arancini)

Toplam Hazırlama Süresi: 35 dakika Porsiyon: 6-8 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yumurta 20 gram maydanoz 20 gram dereotu Kaplama İçin: 100 gram un ve 100 panko Kızartmak İçin: Bitkisel yağ Hazırlanışı: Pirinci bol suda haşlayın, bir kenara alın ve süzün. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz ve dereotunu haşlanmış pirinçle …

Devamını oku »

Tavuklu Pirinç Pilavı

Toplam Hazırlama Süresi: 45 dakika Porsiyon: 6 Malzemeler: 2 su bardağı calrose pirinç 2 tavuk göğsü 1 su bardağı şehriye 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pirinci yıkayın ve süzün. Tavukları haşlayın ve suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları parçalayın. Pirinç tereyağı ve tuzla kavurun, sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlendirin, üzerine tavukları …

Devamını oku »

İşte pirinç tüketiminin 5 önemli faydası!

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, pirinç tüketiminin 5 önemli faydasını paylaştı. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger’e göre; Pirinç, sanılanın aksine kontrollü bir şekilde tüketildiğinde, sağlıklı ve besleyici bir besindir. Hepimizin tüketmekten keyif aldığı pirinci küçükten büyüğe her yaş grubu keyifle tüketebilir. Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerli olan pirinç, enerji oluşumunda görevli olan B …

Devamını oku »

Dondurmalı Pirinç Tatlısı

Barbunyalı Kapuska 1 adet küçük lahana 1 su bardağı barbunya 100 gram kıyma 1 adet soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı margarin Yeterince sıcak su 1 tatlı kaşığı pul biber Karabiber Tuz   Dondurmalı Pirinç Tatlısı 1 su bardağı pirinç 3 su bardağı süt 2 çay bardağı şeker 1 paket vanilya 1 tutam tuz Üzeri için 4 …

Devamını oku »

Haşlama Pirinç Pilavı

Haşlama Pirinç Pilavı Haşlama Pirinç Pilavı İçin Malzemeler; 1 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 1/2 adet Limonun Suyu 1 çorba kaşığı Zeytinyağ Tuz

Devamını oku »

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Pirinç Çorbası  Malzemeleri: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Yoğurtlu Pirinç Çorbası Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın.Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. …

Devamını oku »