Ana Sayfa » Etiket arşivi: pancar

Etiket arşivi: pancar

Pratik Kırmızı Pancar Turşusu

Fotoğraf: Özgür Bakır – Yapım: İnci Bak (1 Büyük Boy Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 kilo kırmızı pancar 2 çay bardağı sirke 1 su bardağı su 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza …

Devamını oku »

Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Tarifi

 Pancarlı Bezelye Sotesi  ile Taze Baharatlı Balık Köfte Malzemeleri 100 gram somon fileto 50 gram levrek fileto 1 demet dereotu 3 adet taze soğan 1 demet maydanoz 2 diş sarımsak 1 tutam taze kekik 1 adet kırmızı pancar 100 gram bezelye 1 adet sarı biber 1 adet yeşilbiber    Pancarlı Bezelye Sotesi  ile Taze Baharatlı Balık Köfte  Hazırlanışı Önce balıkların …

Devamını oku »

Pancarlı Risotto

Pancarlı Risotto Tarifi Pancarlı Risotto İçin Malzemeler: 70 gram risotto pirinci 1 çorba kaşığı elma sirkesi 2 adet arpacık soğan 30 gram pancar püresi 20 gram küp pancar 1 adet limon Keçi peyniri 30 gram tereyağı 250 ml. sebze suyu (vage nage) Pancarlı Risotto Hazırlanışı: Soğanları incecik doğrayıp sürekli karıştırarak pirinci kavurun. Sirkeyi ekleyip karıştırmaya devam edin. 5 dakika sonra içine sebze suyu ilave edin. Pancar …

Devamını oku »

Tahinli Pancar

Tahinli Pancar Tarifi Tahinli Pancar İçin Malzemeler: 2 adet pancar 2 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak 2 yaprak taze fesleğen 1 tatlı kaşığı toz parmesan Tahinli Pancar Hazırlanışı: Pancarı yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat boyunca, pancarlar yumuşayana dek haşlayın. Sızma zeytinyağını, tahini, sarımsağı, taze fesleğeni ve toz parmesanı mutfak robotunda ezin. Pancarların kabuğunu soyun, servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız …

Devamını oku »

Pancar Yaprağı Kavurması

Pancar Yaprağı Kavurması Tarifi Pancar Yaprağı Kavurması İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy kırmızı soğan 7-8 dal pancar yaprağı Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı susam 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Tuz, kimyon Pancar Yaprağı Kavurması Hazırlanışı: Pancar yapraklarını ve dallarını yıkayıp süzdükten sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısını kullanarak yumuşayana kadar kavurun. Kavururken suyunu çok çekmişsi azar …

Devamını oku »

Pancar Çorbası

Pancar Çorbası Tarifi Pancar Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet büyük boy pancar ve birkaç yaprağı 1 adet havuç 1 adet orta boy patates 1 adet beyaz soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 1 paket labne peyniri Taze çekilmiş tuz ve karabiber Pancar Çorbası Hazırlanışı: Pancarı, havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Pancar yaprağını da ince ince kıyın. Soğanı ince …

Devamını oku »

Pancar Suyunda Sebzeli Makarna

Pancar Suyunda Sebzeli Makarna Tarifi Pancar Suyunda Sebzeli Makarna İçin Malzemeler: 1 paket burgu makarna 1 adet orta boy pancar 1 kase Brüksel lahanası 1 küçük kase ufalanmış lor 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Pancar Suyunda Sebzeli Makarna Hazırlanışı: Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzün. Tencereye aktarın. 2 litre kadar su ekleyip suyu kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca 20 …

Devamını oku »

Pancar Havuç Cips

Pancar Havuç Cips Pancar Havuç Cips için Malzemeler: 1 orta boy pancar 1 adet havuç Kızartmak için sıvı yağ Üzeri İçin: Sebzeli çeşni ve fajita baharatı Pancar Havuç Cips Hazırlanışı: Rendenin ince, cips yapacak tarafı ile pancar ve havucu rendeleyin, sebzeli çeşni ve fajita baharatı ekleyerek tatlandırın ve kızartın. Cipsiniz servise hazırdır.

Devamını oku »

Pancar Turşusu

Pancar Turşusu Pancar Turşusu için Malzemeler: 2 demet pancar (12-15 adet) 1 su bardağı sirke 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 baş sarımsak Su Pancar Turşusu Hazırlanışı: Pancarları yıkadıktan sonra dallarını kesin.Pancarların uçlarını da kesin. Büyük boy tencereye aktarın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. 20 dakika boyunca haşlayın.1 büyük baş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra havanda 1 …

Devamını oku »