Mangalda pişen tavuk etinin lezzeti paha biçilmez olur. Hele bir de ateşin kokusu ete sindi mi apayrı bir tat oluşur. Hafta sonunda hem dinlenmek hem de sevdiklerinizle bir arada vakit geçirmek için mangal keyfi herkesin vazgeçilmez tutkusu. Ancak mangal yapmak ustalık ister. Peki doğru mangal yakmak için nelere dikkat etmek gerekir? Sonunda bahar geldi, havalar ısındı ve hafta sonu için …
Devamını oku »Etiket arşivi: mangal
Mangal Salatası
Mangal Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet patlıcan 4 adet domates 4 adet sivri biber 3 diş sarımsak 2 adet kuru soğan Tuz Zeytinyağı Mangal Salatası Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. İnce doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. ince doğradığınız sarımsakları ilave edin. Kabuklarını soyup küçük doğradığınız domates ve doğranmış biberleri ilave edip tavada pişirin. Son olarak közleyip çatalla ezdiğiniz …
Devamını oku »Mükemmel ızgaranın sırrı; Vegeta Barbekü Çeşnisi
Yeni Vegeta barbekü çeşnisi, tüm ızgaralarınıza şef dokunuşunda bir lezzet katıyor. Tüm dünyada ünlü şeflerin ve lezzet düşkünlerinin mutfaklarından eksik etmedikleri Vegeta çeşni çeşitleri, en taze sebze, baharat ve otların muhteşem birleşimini sunan özel içeriği ile şimdi de ızgaralarınızı lezzetlendiriyor. Tuz veya hiçbir baharata ihtiyacınız olmadan bahçeden gelen taptaze aromasıyla Vegeta, tüm etlerinizi daha da lezzetli yapıyor. Aslında barbekü, sadece …
Devamını oku »Lezzetli ve Sağlıklı Mangal Yapmanın Püf Noktaları
Tüketiciyi bilinçlendirerek bireylerin sağlıklı ve dengeli beslenme hakkını koruma hedefiyle yola çıkan Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu, mangal sezonu öncesinde “sağlıklı ve lezzetli” mangal yapmanın püf noktalarını açıkladı. Yaz sezonunda Türk insanının vazgeçilmezlerinden olan mangal, pişirilecek etin ya da yöntemin yanlış olması nedeniyle, sağlığı tehdit edici olabiliyor. Mangalın vazgeçilmezi protein kaynağı tavuk eti de, uygun koşullarda ve belirli püf noktalarla harmanlanarak …
Devamını oku »