RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Raylaz, Ramazan ayında halsizlik, yorgunluk ve sinirlilik halini en aza indirmek için beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler paylaştı. Ramazan’da oruç tutanların en sık karşılaştığı sorunların başında halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesinin yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ve sinirlilik gelmektedir. Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye …
Devamını oku »Etiket arşivi: makarna
Oruç Tutarken Kilo Almayın!
Oruç Tutarken Kilo Almayın! Ramazan ayında uzun süren açlıklar kan şekerinde belirgin düzeyde düşmelere sebep olmaktadır. Kişiler iftar anında hızlı bir besin alımı yaşarlarsa kan şekerinin hızla yükselmesine neden olacağından ağırlık çökmesi hissi, yorgunluk ve uyku hali şikayetlerini yaşayabilmekteler. Ramazanda Kilo Alımının Önüne Geçin! Ramazanda Beslenme Düzeni Nasıl Olmalıdır? Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, ‘’Ramazan …
Devamını oku »Ebegümeci Oğlak Kapama
Ebegümeci Oğlak Kapama (4 Kişilik) Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler 1 kilo oğlak eti 4-5 diş sarımsak 1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde) 2 adet mini havuç 2 adet rezene dalı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 demet ebegümeci 1 demet radika 1 demet taze kekik 1 demet taze biberiye 100 gram zeytinyağı Hazırlanışı 1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından …
Devamını oku »Ciğer Sarma
Ciğer Sarma (6 Kişilik) Malzemeler: 1 takım kuzu / oğlak ciğer (gömleği ile birlikte) 1 adet büyük kuru soğan 4 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan Çeyrek demet maydanoz, nane, dereotu karışımı 3 su bardağı pirinç 50 gram dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çay kaşığı yenibahar 2 çay kaşığı kuru nane 5 çorba kaşığı …
Devamını oku »Maia Handmade Chocolates’den İftar Davetleri İçin Şık ve Leziz Bir Hediye
Maia Handmade Chocolates’den İftar Davetleri İçin Şık ve Leziz Bir Hediye İftar sofralarının olmazsa olmazı hurmayı Antep fıstığı ve çikolata ile buluşturan Maia Handmade Chocolates, Ramazan ayı boyunca özel bir lezzet ikram etmek isteyenler için harika bir alternatif sunuyor. Türk çikolata ustalarının hünerli elleriyle, doğal yöntemlerle ürettiği 60’tan fazla çeşidiyle, el yapımı lezzetler sunan Maia Handmade Chocolates’in çikolata kaplı hurması, …
Devamını oku »Naneli Ayran
Naneli Ayran Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik) Naneli Ayran Malzemeler: 1 litre Teksüt Ayran 4 dal taze nane Hazırlanışı: Teksüt Ayranı çukur ve derin bir kaba alın. Naneyi ekleyin. Blender ile ezdikten sonra buz parçaları ilave edilmiş servis bardaklarına aktarın. Hemen servis yapın.
Devamını oku »Ekmek Kırıntılı Makarna
Ekmek Kırıntılı Makarna Hazırlanışı Ekmek Kırıntılı Makarna İçin Malzemeler; 2 su bardağı Makarna 4 dilim Ekmek 2 çorba kaşığı Tereyağ 3 çorba kaşığı Maydanoz Karabiber Tuz
Devamını oku »Peynirli Makarna Video
Peynirli Makarna İçin Malzemeler; 1 paket Makarna 100 gr Beyaz Peynir 1 çorba kş Domates Salçası 1 çorba kş Tereyağ Maydanoz Kırmızıbiber Karabiber Tuz
Devamını oku »Dilek Pastanesi’nde İtalyan Lezzetleri Ayı Başlıyor…
Dilek Pastanesi ‘nde Kasım ayı boyunca Pazartesi, Salı, Çarşamba günlerinde yediğiniz tüm makarna çeşitlerinin ikincisi ücretsiz… Sağlıklı bir besin olan makarna enerji ve vitamin ihtiyacını bir arada karşılaması sebebiyle hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir besin… İstanbul’un 40 seçkin noktasında hizmet veren Dilek Pastanesi’nin menüsünde de pek çok farklı çeşidiyle birbirinden lezzetli makarnalar yer alıyor. İtalyan lezzetleri …
Devamını oku »Domates Soslu Makarna
Büyük görseli görmek için tıklayınız Domates Soslu Makarna Malzemeler: • 3 adet olgun domates • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 adet orta boy beyaz soğan • 4-5 diş sarımsak • 2 adet sivribiber • 2 çay kaşığı kekik • 2 çorba kaşığı sirke • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber • 1 çay kaşığı pul biber • 1 çay kaşığı …
Devamını oku »