Pazılı Ekşili Kuzu İçin Malzemeler: • 400 gram yağsız kuzu kuşbaşı • 2 bağ pazı • 250 gram haşlanmış nohut • 350 gram yoğurt • 2 adet limon • 2 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 demet taze nane • 1 adet yumurta Hazırlanışı: Önce kuzu etlerini yumuşayana kadar suda haşlayın. Bir kap içerisinde yoğurt, un, …
Devamını oku »Etiket arşivi: iftar yemeği
Soğuk Ayran Çorbası
Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı koyu ayran 1 adet yumurta Taze nane yaprakları 1 silme tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. …
Devamını oku »Ispanaklı Gül Börek
Ispanaklı Gül Börek İçin Malzemeler: Börek hamuru için: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için) Harcı için: 1 kilo ıspanak 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı …
Devamını oku »Peynirli Zarf Börek
Peynirli Zarf Börek İçin Malzemeler; 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı su 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 250 gram yumuşak margarin 1 çorba kaşığı sirke 4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kase beyaz peynir Yarım demet dereotu Üzeri için: 2 adet yumurtanın sarısı Çörekotu, susam veya haşhaş (1 tepsi için) Hazırlanışı: Böreğin harcı için …
Devamını oku »