İstanbul’un en lezzetli ve iddialı İtalyan restoranlarının başında gelen La Mia Luce, tanınmış işletmeci Erol Usta’nın da ortaklığıyla şehrin merkezinde konumlanan ancak gürültüden ve karmaşadan uzak, seçkin ve sofistike bir lezzet üssü. 2012 yılında Suadiye Restaurant Park bölgesinde misafirlerine kapılarını açan La Mia Luce, İtalyan mutfağıyla hizmet veren Anadolu yakasının en şık ve leziz restoranlarından biri. Bu atmosferin yapan Erol …
Devamını oku »Etiket arşivi: Hamur İşleri
Gripten Portakal Suyuyla Korunun!
Soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu hastalıklarının belirgin bir artış gösterdiği kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu C vitamininden geçiyor. Uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıktan korunmak için içeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor. İçinde bulunduğumuz soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemi zayıflayan kişilerde üst solunum yolu hastalıklarında önemli bir artış gözleniyor. Uzmanlar, soğuğun …
Devamını oku »Dardenia’dan Balığı Baharatlarla Harmanlayan Farklı Bir Lezzet: Cızbız Somon Köfte
Balık tutkunlarının favori adresi Dardenia, yenilenen menüsüyle konuklarına farklı lezzet deneyimleri sunmaya devam ediyor. Dardenia’nın yepyeni lezzetleri arasında yer alan Cızbız Somon Köfte, hafif ve sağlıklı somon lezzetini baharatlarla harmanlayarak oluşturuluyor ve hem balıktan hem de geleneksel tatlardan vazgeçemeyenlere tadı damakta kalan bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Yenilikçi menüleriyle balık tutkunlarının favori adresi Dardenia, yenilenen menüsüyle konuklarına farklı lezzet deneyimleri sunmaya …
Devamını oku »Arnica Tostit’lerin Izgarası Da Güzel Tostu Da
Fonksiyonel, kaliteli, pratik ve yenilikçi ürünleri ile müşterilerine her zaman ilkleri yaşatan Arnica, Tostit tost makineleri ile ızgaraların da, tostun da en lezzetlisini hazırlamanın keyfini yaşatıyor. Kolay temizlenebilen ve yapışmaz ısıtıcı plakaları sayesinde lezzetli ızgara ve tostlar yapmayı oldukça pratik hale getiren Tostit Pro’lar, şık görünümleri ile mutfaklara çok yakışacak. Tostika 4000 modeli ise lezzetli tostların yanı sıra evde waffle …
Devamını oku »Fırından Kapınıza Gelen Sıcacık Lezzet Domino’s “Çikolatalı Sufle”
Evlere servis ve pizza kategorisinde lider olan Domino’s Pizza; sıcacık, akışkan çikolatalı efsanevi lezzeti sufle ile tatlı tutkunlarını buluşturuyor. Yenilikçi menüleri ile benzersiz lezzetler arayanların vazgeçilmez adresi Domino’s Pizza; en az pizza lezzetleri kadar adından söz ettiren efsanevi suflesi ile öne çıkıyor. Sıcak akışkan çikolatasının yoğun lezzeti ile tatlı keyfini doruklarda yaşatan sufle; çikolata tutkunlarının favorisi. Siz de bu soğuk …
Devamını oku »Profilo’dan Dumansız Ve Yapışmayan Yeni Izgaralar
Profilo, dumansız ve yapışmayan yeni Profilo PE10800B ve Profilo PEI0990B elektrikli ızgaraları ile et ve sebzelerinizi tam kıvamında ızgara edin, közleyin ve sofralarınızı gerçek lezzetlere açın. ‘Anneliğin zor şartları varsa, annelerin Profilo’su var’ yaklaşımıyla hayatı kolaylaştıran ve güzelleştiren ürünler sunan Profilo Dayanıklı Ev Aletleri, “sağlıklı yaşam konsepti” altında sunduğu ürünlere dumansız ve yapışmayan yeni Profilo PEI0990B ve Profilo PE10800B elektrikli …
Devamını oku »Mengenli Aşçı Adaylarına Pakmaya’dan Tam Not
Pakmaya, Bolu Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi, pastacılık ürünlerini tanıttı uygulama bilgilerini paylaştı. Sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı büyük maya üreticileri arasında yer alan Pakmaya, aşçılık denince akla ilk gelen eğitim kurumlarından biri olan Bolu Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Bilgi paylaşım …
Devamını oku »2014 Yılı Kristal Ağaç Ödülü Baydöner’in Oldu
Baydöner, 2014 Yılının En Girişimci İsimlerinin Belirlendiği Kristal Ağaç Ödül Töreninde, Gıda Dalında “Yılın En Girişimci Gıda Şirketi” Ödülüne Layık Görüldü. Sektörün en güçlü gıda markalarından olan Baydöner, ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu Üyeleri tarafından düzenlenen Kristal Ağaç Ödülleri Töreni’nde “Yılın En Girişimci Gıda Şirketi” ödülünün sahibi oldu. 20 Aralık Cumartesi günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi A Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, …
Devamını oku »Sahi, İstanbul’un Nostaljik Güzelliklerini Yaşatmaya Devam Ediyor
İstanbul aşıklarına şehrin renklerinden oluşan bir alışveriş deneyimi sunan Sahi İstanbul, şimdi de İstanbul’un eski dolmuş görselleriyle süslediği Nostaljik Beyoğlu çikolatalarını lezzet sevelerle buluşturuyor. Sahi’nin 1950’li yıllardan 80’li yıllara kadar İstanbul’un en önemli simgelerinden olmuş olan dolmuşlarla süslü Dolmuş Tablet Çikolataları, Antep Fıstıklı Sütlü, Fındıklı Sütlü ve Bitter’den oluşan 3 farklı çeşidi ile raflardaki yerini aldı. Hatırlayanlar bilir; kimi siyah, …
Devamını oku »Le Cordon Bleu Öğrencileri Fransa Sarayı’nda
Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde bulunuan Le Cordon Bleu Master Şefi Gilles Company’ nin özel tadım menüsü ile Fransa Sarayı’nda ‘ördek eti’ temalı bir akşam yemeği verdi. Ördek etini Türk pazarına sunmak ve Türk lezzet severlere tanıtmak amacıyla 15 Aralık Pazartesi akşamı düzenlenen geceye, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve eşi Ayşen Özyeğin ile Özyeğin Üniversitesi …
Devamını oku »