Ana Sayfa » Etiket arşivi: Güveç

Etiket arşivi: Güveç

Ayın Güveçi

güveç

Ayın Güveçi için kuru fasulyeleri akşamdan ıslattınız. Tereyağını eritip kuşbaşı etlerinizi eklediniz, etler suyunu çekinceye kadar kavurdunuz. Yemeklik soğanları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurdunuz. Salçanızı eklediniz. Yeşil biberinizi minik minik doğrayıp karıştırdınız. Haşlanan kuru fasulyeleri ve baharatları ilave edip pişmeye bıraktınız. 90 dakika pişince dinlendirdiniz ve afiyetle yediniz… Pirinçleri ılık suda 30 dakika beklettiniz ve süzdünüz.   Bademleri ılık suda …

Devamını oku »

Tavuk Güveç Video

Tavuk Güveç İçin Malzemeler; 1/2 kg. tavuk eti 4 adet sivri biber 2 adet domates 1 adet patlıcan 20 adet arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı su Karabiber Tuz

Devamını oku »

Ayvalı ve Etli Güveç

Ayvalı ve Etli Güveç Tarifi Ayvalı ve Etli Güveç İçin Malzemeler: 1 kilo kuzu kuşbaşı et 500 gram arpacık soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 4-5 diş sarımsak 6-7 adet kuru kayısı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet büyük boy ayva 7-8 adet Kanlıca mantarı Tuz 1 tatlı kaşığı tane karabiber Hamuru İçin: 2,5 su bardağı un 1 adet yumurta 100 …

Devamını oku »

SEYİDOĞLU’NDAN BALIK SEVERLERE GÜVEÇTE SICAK HELVA

Balık sofralarının vazgeçilmez tatlısı helva, güvece girdi. Seyidoğlu Türkiye’de bir ilke imza atarak ev ortamında 10 dakika gibi kısa bir sürede güveçte sıcak helva hazırlama imkanı sunuyor. Balık şeklinde tasarlanmış özel bir güveç ile birlikte sunulan yeni ürün, balık severlerin gözdesi olacak. Geleneksel tatlıların 65 yıllık üreticisi Seyidoğlu balıktan sonra helva yeme geleneğinden yola çıkarak Türkiye’de ilk defa güveçte sıcak …

Devamını oku »

Emirdağ Güveci

Emirdağ Güveci Emirdağ Güveci için Malzemeler: 2 kilo kuzu budu Yarım kilo kaburga 1 kilo domates 4 adet patlıcan 1 kilo sivri biber 2 büyük baş sarımsak Yarım su bardağı su Emirdağ Güveci Hazırlanışı: Bütün sebze ve etleri iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kuzu budu ve kaburgayı güveçte kavurun. Sarımsakları diş diş içine atın. Biber ve patlıcanı ekleyin. Domatesini, suyunu ve tuzunu ilave edin. Güvecin kapağını …

Devamını oku »

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Malzemeler: > 500 gram kuzu eti > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 3 adet domates > 2 adet soğan > 1 baş sarımsak > Tuz, karabiber Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Hazırlanışı: Toprak güveci ocağın üzerine alın. Zeytinyağını güvecin içinde ısıtıp etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak etleri 20 dakika boyunca kavurun. Etin üzerine halka şeklinde doğranmış soğanları, …

Devamını oku »