Ana Sayfa » Etiket arşivi: dünya mutfakları (sayfa 9)

Etiket arşivi: dünya mutfakları

Kışı Çorba Ve Bitki Çayıyla Geçirdik

Kipa’ya göre sağlık veren bitki çayları, protein kaynağı bakliyatlar, içimizi ısıtan çorbalar, vitamin deposu mevsim meyveleri ve birbirinden leziz yaş pastalar geride bırakmaya hazırlandığımız kış aylarının yükselen trendleri oldu. Türkiye’nin önde gelen perakende zinciri Kipa, soğuk kış aylarında sunduğu kaliteli ürünler ve aile bütçesine katkı sağlayan teklifleriyle müşterilerinin içini ısıttı. Yurt genelindeki Kipa mağazalarında bu yıl bitki çayı, kahve, reçel, …

Devamını oku »

Gıda Sektöründe AR-GE ve İnovasyona Ege İhracatçı Birlikleri İmzası

Yaşamın temel kaynakları arasında ilk sıralarda gıda geliyor.  Gıda israfı ve yeterli gıda üretimi için kaynakların sınırlı kalması tüm dünyada gıda teknolojilerinin önemini artırıyor. Ege İhracatçı Birlikleri de gıda sektöründe sürdürülebilir, rekabetçi ve yenilikçi projeleri hayata geçirmek amacıyla “Gıda Ar-Ge Proje Pazarı”nı bu yıl üçüncü kez düzenliyor. Ar-Ge Proje Pazarı ile sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren Ege İhracatçı Birlikleri, …

Devamını oku »

Müsli Yoğurt Caffè Nero’da Sizi Bekliyor

Caffè Nero, gününe keyif katacak bir mola vermek isteyenleri baharın gelişini müjdeleyen lezzetleriyle karşılıyor. Sağlıklı, hafif ve leziz bir alternatif olan Portakal ve Böğürtlenli Müsli Yoğurt ile ağzınızı tatlandırabilir, gününüze renk katabilirsiniz. Gelin, Caffè Nero’da portakal ve böğürtlenin ahengi ile kendinizi şımartın. “Milano’da değilseniz en iyi kahveci” unvanına sahip Caffè Nero, birbirinden leziz ürünleriyle baharın gelişini müjdeliyor. Meyvelerle tatlandırılan Portakal …

Devamını oku »

Çay İçerek Zayıflayın

İncecik bir vücuda sahip olmanızı sağlayacak diyet, sağlıklı ve zinde görünmenizi sağlayan egzersiz programlarının yanına bir de bitkisel yöntemlerle uygulayacağınız tedavi ve kürleri de eklediğinizde istediğiniz sonuca ulaşmanız hayal değil. Kilosuna dikkat edenler arasında metabolizmayı hızlandırmak günümüzün en merak edilen konuları listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Büyük çoğunluk fazla kilolardan kurtulmaya çalışırken gündelik koşturmaca nedeniyle düzenli egzersiz yapmak için yeterince …

Devamını oku »

Türk Zeytin Ve Zeytinyağı Rusya Ve Türkmenistan’da Görücüye Çıktı  

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için Rusya’nın Moskova şehrinde 9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında 22.si düzenlenen Prodexpo Gıda Fuarı ile Türkmenistan’ın Aşkabat şehrinde 10-12 Şubat 2015 tarihleri arasında 6.cısı düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarına katılarak tanıtıma devam etti. Rusya’nın en büyük gıda fuarı olan Prodexpo Fuarı’nda ve Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri fuarında Türk …

Devamını oku »

Lay’s Fırından Lezzetler” Yarışması Başlıyor

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül, % 50 daha az yağlı Fırınlanmış Lays’i çok sevdi, “Fırından Lezzetler Yarışması” için fırın başına geçti. Kızartılmadan sadece fırınlanarak hazırlanan, dayanılmaz Lay’s lezzetinde üstelik %50 daha az yağlı Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve …

Devamını oku »

Siemens, Ergomixx El Blenderı İle Gurmelik Lezzetlere İmza Atıyor

“Gelecek evinizde” anlayışıyla ileri teknoloji ürünlerini evlere taşıyan Siemens, yeni MQ67115 Ergomixx El Blenderi ile evlerde pişen gurmelik lezzetlere imzasını atıyor. Kullanıcılarının yiyecek ve içeceklerle istedikleri türden deneysel karışımlar yapmasına imkan tanıyan Siemens Ergomixx El Blenderı kullanıcıları şeflere taş çıkarıyor. Siemens Ergomixx El Blenderı, tüketicilere lezzetli yemekleri şık sunumlarla buluşturmanın en kolay yolunu sunuyor. Ziyafet sofralarının en büyük yardımcısı olan …

Devamını oku »

Aynı denizin çevresinde toplanmış ülkelerin ortak mutfağı…

Akdeniz çanağı, dünyanın tarihsel, kültürel ve sosyal açıdan belki de en özel bölgesidir. Mutfak kültürü de bölgeye özeldir. Başta ürünleri, sonra yemekleri, pişirme yöntemleri bazen benzer, bazen değişik ama her zaman Akdeniz kokuludur. Son yıllarda öne çıkan bir teori, toplumlarda yemek kültürünü etkileyen en önemli unsurun coğrafya olduğunu söylüyor. Açıklaması çok kolay. İnsanlar yiyeceklerini yaşadıkları toprakların iklimine, florasına orada yetişen …

Devamını oku »

Baklava çeşitlerine komşu geldi…

Geleneksel ve modern mutfak kültürünü tatlı sektörüyle buluşturan, 1871’den bugüne babadan oğula aktarılan bilgi ve deneyimle yoluna devam eden Faruk Güllüoğlu, 2015 yılıyla birlikte cafe – restoran hizmetlerindeki yeni menüleriyle daha fazla müşteriye hitap etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Faruk Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, aslen “öze dönüş” niteliği taşıyan cafe – restoran hizmetini yaygınlaştırarak geliştireceklerini söyledi. Faruk Güllü, “Sektöre baktığımızda …

Devamını oku »

Kalbinize Giden En Tatlı Yol

Enfes tatlarıyla herkesi kendine hayran bırakan Fatih Karadeniz Pidecisi, Sevgililer Günü’nde aşkın en tatlı halini deneyimlemek isteyen çiftler için meşhur Hamsiköy Fırın Sütlacı’nı öneriyor. Damaklarda adeta bir lezzet şöleni yaşatan Hamsiköy Fırın Sütlacı, tatlı anlar yaşamak isteyen çiftler için İstanbul Fatih’te sevenleriyle buluşuyor. Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan ve yapımında hiçbir katkı maddesi kullanılmayan sütlaç, yaklaşık 4 saat kaynatılan günlük sütlerin …

Devamını oku »