Ana Sayfa » Etiket arşivi: dünya mutfakları (sayfa 47)

Etiket arşivi: dünya mutfakları

Lezita’dan yepyeni iki ürün:Piliç Jambon ve Sebzeli Piliç Jambon

Lezita, şarküteri ailesine iki yeni lezzet ekledi. Lezita Piliç Jambon ve Lezita Sebzeli Piliç Jambon, hem lezzetleri hem de görsellikleri ile damaklarda ayrı lezzetler bırakıyor. “Hayatın Lezzeti” sloganıyla hayata lezzet katan marka Lezita Şarküteri Ailesi, iki yeni ürün ile lezzetlendi. Lezita Piliç Jambon ve Sebzeli Piliç Jambon, ağzının tadını bilen tüm pratikler için çok ideal. Özel masajlama tekniği ile üretilerek, …

Devamını oku »

Siemens ile okul öncesinde kahvaltı

Mutfaklara estetik ve rahatlık getiren Siemens bej kahvaltı seti şimdi öğrencilerin en lezzetli kahvaltı sofraları için hazır.  Bu yıl da okulları doldurmaya hazırlanan öğrencilerin kahvaltısı Siemens’ten. Siemens TW3A0107 kablosuz plastik su ısıtıcısı ve TT3A0107 kısa yuvalı ekmek kızartma makinesinden oluşan bej kahvaltı serisi ile en lezzetli kahvaltılar kolay ve hızlı bir şekilde hazırlanıyor. Kahvaltı için “vaktim yok” deme alışkanlığı, Siemens …

Devamını oku »

20 Ülkenin En Yetenekli Genç Şefleri, İstanbul’da Yarışacak

Aşçılık dünyasının köklü ve saygın yarışması Chaîne des Rôtisseurs Dünya Genç Aşçılar Şampiyonası’nın 37.’si Türkiye’nin lider mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi’nin ev sahipliğinde Türkiye’de gerçekleştirilecek. 20 ülkenin en başarılı 20 genç şefinin mücadele edeceği yarışmaya aşçılık dünyasının önemli isimleri de katılacak.    Mutfak sanatları, üst segment yemek ile ilgilenen kişileri bir araya getirmeyi hedefleyen uluslararası bir gastronomik topluluk olan Chaîne …

Devamını oku »

Ayvalık Zeytini, Datça Olive Farm’da Kıymet Buldu

Olive Farm’ın Datça’da bulunan, organik sertifikalı topraklarında yetiştirilen Ayvalık cinsi zeytin ağaçlarından üretilen erken hasat naturel sızma zeytinyağları ile gurme lezzetleri keşfedin, sağlığınıza yatırım yapın. “Olive Farm Organik Erken Hasat Naturel Sızma Zeytinyağları”, Olive Farm çiftliğinde yetiştirilen sınırlı sayıda genç Ayvalık cinsi zeytin ağacından elle toplanır. Zeytinler toplandıktan bir kaç saat sonra çiftlikteki yağhanede sıkıma girer. Zeytinler soğuk sıkım yöntemi …

Devamını oku »

Sezon Pirinç, Worldfood İstanbul 2013 Fuarı’nda

Pirinç piyasasının önemli aktörlerinden Sezon Pirinç, 5-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak 21. Uluslararası Worldfood İstanbul Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na katılıyor. Türkiye’nin alanında en büyük fuarı olan Worldfood İstanbul 2013’te 72 metrekarelik bir stantla yer alacak olan Sezon Pirinç, fuar için ziyaretçilerine ilginç sürprizler de hazırlıyor. Sektörün devlerinin bir araya geldiği sektördeki gelişmelerin, yeniliklerin ve fırsatların profesyonel ziyaretçiler için sergileneceği …

Devamını oku »

Bir Çay Kaşığı Tuzu Azalt, Ömrü Uzat!

Aşırı tuz tüketimi hipertansiyon başta olmak üzere felç, kalp krizi, kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, mide kanseri, böbrek taşı, kemik erimesi ve vücutta şişlik gibi değişik sorunlara yol açıyor.  Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin 2012 yılında yaptığı araştırmaya göre günde ortalama 15 gram tuz alıyoruz. Günlük alınan tuzun iki çay kaşığına indirilmesinin kalp krizi ve inmeye bağlı 2.5 milyon ölümün …

Devamını oku »

Solo yemek yarışmasının galibi “kuru erikli ekşili köfte” oldu

Türkiye’nin en çok bilinen temizlik kağıdı markası Solo’nun Facebook sayfasında düzenlediği “Solo ile Ramazan Yemekleri”yarışması sonuçlandı. Başkanlığını Özgür Şef’in yaptığı Solo jürisi, 500’den fazla yemek içinden, Bursalı Nazmiye Demirtaş’ın “kuru erikli ekşili köfte”sini en beğenilen yemek seçti. Nazmiye Demirtaş, kendisine birincilik getiren tarifini tüm Türkiye ile paylaştı… Ramazan ayı boyunca Solo’nun Facebook’taki 115 bini aşkın takipçisi arasında düzenlediği  “Solo ile …

Devamını oku »

İrlanda’nın yemek kraliçesi Rachel Allen Türkiye’ye geliyor!

Prens Charles, Marlin Brando, Johnny Depp ve Debra Winger gibi ünlü isimlere farklı lezzetler hazırlayan İrlanda’nın yemek kraliçesi Rachel Allen Türkiye’ye geliyor. Türk kadınlarından ilham alarak hazırladığı “Carte d’Or Tatlı Sırlar” kitabının tanıtımı kapsamında Türkiye’ye gelecek olan Allen, baklava, gül suyu, lokum ve lokma gibi geleneksel lezzetleri dondurmayla buluşturuyor. Ev tipi dondurmanın yenilikçi ve öncü markası Carte d’Or, tüketicilerine dondurmayla …

Devamını oku »

Bebekler, “Sürmeli” ile kalsiyum depoluyor

Bebeklerin güçlü kemik ve diş gelişimi için beslenmelerinde peynirin büyük bir önem taşıdığına işaret eden Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, tuz oranı düşük sürülebilir peynir olan Sürmeli’nin bebeklere yedirilebileceğini söyledi. Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, Muratbey’in yoğun AR-GE çalışmaları sonucu geliştirdiği hem kesilebilir hem sürülebilir bir peynir olan Sürmeli’nin bebeklere verilebilecek uygun bir peynir …

Devamını oku »

Paylaşmanın Tadına Carluccio’s İle Varın…

Mutlu ve eğlenceli bir ortamda misafirlerimize unutulmaz bir İtalyan mutfağı deneyimi sunan Carluccio’s, mönüsündeki birbirinden özel Antipasto tabakları ile ana yemek öncesi lezzetli başlangıçlar sunuyor. Farklı damak tatlarına uygun olarak et, sebze ve peynir çeşitlerinden oluşan Antipasto tabakları tutkunlarını lezzet şölenine davet ediyor. “Paylaşmak keyif verir” ilkesinden esinlenerek hazırlanan başlangıçlardan Antipasto Supremo, İtalya’nın en özel lezzetlerinden mozzarella, füme scamorza, bresaola, dana bacon ve hindi …

Devamını oku »