Ana Sayfa » Etiket arşivi: Çorba (sayfa 6)

Etiket arşivi: Çorba

Tatar Çorbası

Tatar Çorbası İçin Malzemeler: Hamuru için: 1 kilo un 1 tatlı kaşığı tuz Ilık su 1 adet yumurta Mantı iç malzemesi için: 750 gram dana kıyma (tercihen yağsız) Tuz, karabiber 1 demet kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı biber salçası Çorbası için: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı biber saçası Kuru nane 2 adet domates 1 litre et suyu 1 …

Devamını oku »

Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı koyu ayran 1 adet yumurta Taze nane yaprakları 1 silme tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. …

Devamını oku »

Toyga Çorbası

Toyga Çorbası İçin Malzemeler: Yarım çay bardağı göce (buğday) Yarım çay bardağı nohut 2 su bardağı yoğurt (tercihen süzme) 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Birkaç dal kurutulmuş veya taze yarpuz (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Göce nohudu en az 7-8 saat kadar suda bekletin. Daha sonra birkaç kez akan suyun altında yıkayıp süzün. Geniş bir tencerede veya düdüklü …

Devamını oku »

Kuru Domates Çorbası

Kuru Domates Çorbası İçin Malzemeler: 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un 10-12 adet kurutulmuş domates 1 çay bardağı kesme makarna 4, 5 su bardağı et suyu Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Kuru domatesleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletin.  Süzüp blender yardımı ile püre haline gelene dek ezin. Tereyağını çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip unu hafifçe kavurun. Kurutulmuş domates püresini …

Devamını oku »

Anne Çorbası: Tavuk Suyuna Çorba

Tavuk Suyuna Çorba İçin Malzemeler: 1 kilo tavuk eti veya bütün tavuk Birkaç dal kereviz sapı 1-2 adet havuç 1 adet soğan Su Hazırlanışı: Tavuk etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip birkaç saat bekletin. Suda bekletmiş olduğunuz tavuk etlerini suyun içinden alın. Süzüp suyunu döktükten sonra tekrar tencereye alın. Soğanın kabuğunu soyup boyuna ikiye kesin. Havuçların kabuğunu …

Devamını oku »

Ramazan Sofranızdan Çorbayı Eksik Etmeyin

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan çorba, Ramazan sofralarının da vazgeçilmezi.  KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, özellikle Ramazan’da çorbaların sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirterek, “Geleneksel çorbalar veya hazır çorbalar her öğün tüketilebilir. Çorba, besleyici özelliğinin yanı sıra hem tok tutuyor hem de sindirim sistemini rahatlatıyor” dedi. Her mevsim tüketilebilme özelliği ile …

Devamını oku »

Pirinçli Tavuk Çorbası

Pirinçli Tavuk Çorbası İçin Malzemeler: Yarım tavuk 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 su bardağı domates rendesi 1 tatlı kaşığı biber salçası 7 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 dal maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Yarım tavuğu iri parçalara kesip tencereye alın. Üzerine 7 bardak …

Devamını oku »

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası İçin Malzemeler; 150 gram kıyma 3 çorba kaşığı (silme) tarhana 3 su bardağı su veya 3/2 su bardağı su ile 3/1 su bardağı et suyu Veya arzunuza göre 3 su bardağı et suyu Daday tereyağı Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı 1 kapta 3 kaşık tarhanayı ılık su ile ezin. Ayrı bir tencerede, tereyağında kıymayı kavurun. Üzerine 3 su …

Devamını oku »

Etli Çorba

Malzemeler: > 1 adet kaval kemiği (Dananın kaval kemiği) > 1 adet limon > 1 adet soğan > 1 baş sarımsak > 700 gram parça dana eti (Böbrek yatağı tercihen) > 3 çorba kaşığı un > 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı > 1 tatlı kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı tahin > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 çorba kaşığı yoğurt …

Devamını oku »

Etli Dovğa

Malzemeler 500 gram kase  yoğurt 2 adet yumurta 1-2 yemek kaşığı un 1 küçük çay bardağı pirinç, 200 gram kuzu kıyma 1 adet orta boy soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut Yarım demet dereotu Yarım demet yeşil soğan 1 demet taze nane Tuz, karabiber Hazırlanışı Kıyma için; Öncelikle kuru soğanları çok ince şekilde rendeleyin. Daha sonra üzerine kıyma, yeterli miktarda …

Devamını oku »