Ana Sayfa » Etiket arşivi: Çorba (sayfa 5)

Etiket arşivi: Çorba

Bal Kabağı Çorbası (Kuerbıs Suppe)

Bal Kabağı Çorbası (Kuerbıs Suppe) Tarifi Bal Kabağı Çorbası (Kuerbıs Suppe) İçin Malzemeler: 4 iri dilim bal kabağı 2 su bardağı su 1 adet kuru soğan 2 dal kereviz sapı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 2 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı süt/krema Bal Kabağı Çorbası (Kuerbıs Suppe) Hazırlanışı: Bal kabağını 1 su bardağı su ile kaynatın ve …

Devamını oku »

Çorba Mevsimi Başladı

Kalp dostu mercimek çorbası kış aylarının en çok tüketilen yemeği Soğuk kış günlerinde artan hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak için daha sağlıklı beslenmek gerekiyor. Soğuk havalarda içinizi ısıtan çorbalar aynı zamanda sağlık kaynağı. Türkiye’nin ilk gurme ev yemeği zinciri Meal Box’ın da kışın en çok tercih edilen çorbası olan tereyağlı mercimek çorbası, kandaki kolestrol düzeyini düşürmesiyle kalp dostu yemekler arasında …

Devamını oku »

Karalahana Çorbası

Karalahana Çorbası Tarifi Karalahana Çorbası İçin Malzemeler: 10 adet taze barbunyanın içi (yaklaşık 1 su bardağı) 7-8 su bardağı su 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 8-10 yaprak orta boy karalahana 2 çorba kaşığı mısır unu 1 çay bardağı haşlanmış mısır Tuz Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Taze barbunyanın tanelerini tencereye aktarın. Suyu ilave edip …

Devamını oku »

Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbası Tarifi Muradiye Çorbası İçin Malzemeler: 1 adet tavuk göğüs eti 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy havuç 1 adet orta boy kabak 1 küçük kase yoğurt 6 su bardağı su 2 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 kahve fincanı arpa şehriye Tuz, karabiber Muradiye Çorbası Hazırlanışı: Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Kabağı ve havucu da zar şeklinde doğrayın. …

Devamını oku »

Fırında Domates Çorbası

Fırında Domates Çorbası Fırında Domates Çorbası için Malzemeler: 1 paket %100 Sürdürülebilir Domateslerden Yapılmış Knorr Domates Çorbası 2 bardak su 1 kırmızı soğan 2 diş sarımsak ½ kase kıyma 1 patlıcan 2 kabak 1 kırmızı kapya biber 1 domates 1 tutam kekik Fırında Domates Çorbası Hazırlanışı: Soğanı küp küp kesip, sarımsakları doğrayın. Tencereye 2 yemek kaşığı yağ koyup soğan ve sarımsakları soteleyin. Sonra tencereye …

Devamını oku »

Yaş Tarhana Çorbası

Yaş Tarhana Çorbası İçin Malzemeler: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tereyağı 1-2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı yaş tarhana Su (6 Kişilik) Yaş Tarhana Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip salçayı ve kıyılmış sarımsakları kavurun. 1 litre suyu ekleyip birkaç taşım kaynatın. Ayrı bir kasede yaş tarhanayı 1 bardak ılık suda inceltin ve kaynamakta olan suya azar azar ekleyin. …

Devamını oku »

Yaş Tarhana

Yaş Tarhana İçin Malzemeler: 700 gram un 250 gram süzme yoğurt 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy kırmızıbiber 2 adet büyük boy domates 5-6 adet yeşil biber 2 adet salçalık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı tuz (1 büyük Boy Kavanoz İçin) Yaş Tarhana Hazırlanışı: Soğanların kabuğunu soyup mutfak robotunda kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip aynı şekilde mutfak robotunda kıyın. …

Devamını oku »

Sütlü Domates Çorbası

Sütlü Domates Çorbası İçin Malzemeler: 1 litre domates suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı tarçın (4 Kişilik) Sütlü Domates Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 dakika daha …

Devamını oku »

Tavuk Suyu Çorbası Video

Tavuk Suyu Çorbası İçin Malzemeler; 1/2 Tavuk Göğüs Eti 2 çorba kş Un 2 çorba kş Tereyağ 1 su bar Tavuk Suyu 2 diş Sarımsak Kırmızıbiber Karabiber Tuz

Devamını oku »

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Malzemeler 600 gram kırmızı mercimek 1 adet Kuru Soğan 1 adet havuç 1 diş sarımsak 1 adet patates 100 gram sıvı yağ 30 gram un 100 gram salça Pul Biber, nane, tuz, tavuk bulyon  (10 Kişilik) Ezogelin Çorbası Hazırlanışı Mercimekleri iyice yıkayarak 2 litre su bulunan tencereye aktarın. Patates, havuç, soğan ve sarımsağı rendeleyerek ilave edin ve haşlayın. …

Devamını oku »