Ana Sayfa » Etiket arşivi: Basit Yemekler (sayfa 4)

Etiket arşivi: Basit Yemekler

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN

Oruç Tutarken Sağlığınızı Ve Formunuzu Koruyun

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN Uzun yaz günlerine rastlayan Ramazan ayında hastalıklara yakalanmamak ve fazla kilolardan kurtulmak için iftar ve sahur öğünlerinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Açlık, susuzluk, bitkinlik şikayetlerini en aza indirmenin, düşük ve yüksek tansiyonu önlemenin, sindirim sistemi problemlerinin oluşmasını engellemenin yolu ölçülü ve dengeli beslenmekten geçiyor. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Ramazan’da sağlıklı beslenme ile ilgili görüşlerini dergimize anlattı.   Emine YÜZBAŞIOĞLU Beslenme ve Diyet …

Devamını oku »

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın!

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın! İstanbul Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Bingöl, ciddi kalp hastalığı olan hastaları oruç tutmamaları konusunda uyardı. Özellikle, kalp yetersizliği, kalp fonksiyonları bozulmuş ve ritim bozuklukları olan, diyabeti olan, böbrek yetersizliğinin de eşlik ettiği kalp hastalarına orucu önermediklerini aktaran Bingöl, “Daha hafif derece kalp hastalığı olan hastalarımıza da sahurda ve iftarda da dengeli ve hafif …

Devamını oku »

İftar için farklı bir lezzet deneyimi; Avliya Boşnak Mutfağı…

İftar için farklı bir lezzet deneyimi;  Avliya Boşnak Mutfağı…   Avliya Boşnak Mutfağı özellikle özgün Bosna ve Sancak bölgesinin zengin seçeneklerini yansıtan bir mekan. Boşnak mutfak kültürünün temelini oluşturan Bosna ve Sancak mutfağını sahiplenip koruyarak yaşatma felsefesini ön planda tutan mekan, menü çeşitlerini bu kavram etrafında şekillendirmiş ve çeşitlendirmiş. Ağırlıklı ev yapımı yemek tariflerinden yola çıkan Avliya, bu lezzetleri yine …

Devamını oku »

Ramazan peynirsiz, peynir ‘Teksüt’süz olmaz..!

Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. Kayısılı ve Labneli Tatlı (4 Kişilik)   Malzemeler: Kayısılı Karışım İçin: 1 su bardağı kayısı püresi 3 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) Teksüt Labneli Kreması İçin: 500 ml. süt (2, 5 su bardağı) …

Devamını oku »

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’…

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’...

Mihver Et & Kebap’ta Ramazan hazırlıkları ‘tamam’… Bu seneki Ramazan menüsünde, odun ateşinde pişen “yaprak döner”inden, kendine has “dana lokum” ve eşsiz “zırh kebabı”na kadar geniş yelpazede verecek olan Mihver Et & Kebap, misafirlerini en güzel şekilde ağırlamayı hedefliyor… İstanbul Bayrampaşa’da, yeşilliklerle dolu Türkiye’nin en büyük doğal parkı içinde yer alan Mihver Et & Kebap, doğayla baş başa göl manzaralı …

Devamını oku »

ÇOCUĞUNUZUN SLOGANI “YEMEK, GÜNEŞ, UYKU” OLSUN!

ÇOCUĞUNUZUN SLOGANI “YEMEK, GÜNEŞ, UYKU” OLSUN! DENİZ – KUM YERİNE, TABLET – PC TATİLİ YAPTIRMAYIN Yaz tatili denilince akla ilk gelen deniz tatilidir. Deniz tatilinin vazgeçilmez unsurları ise deniz-havuz, kum ve güneştir. Deniz kirliliği ve güneşin zararlı ışınları, zaman zaman çocuklarda bir takım hastalıklar ortaya çıkarabilir. Ancak faydaları da yadsınamaz. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı …

Devamını oku »

Azı karar, çoğu zarar!

RAMAZAN’IN 3 SİMGESİ  Güllacı, hurması, pidesi… Onlar Ramazan’ın simgesi haline gelmiş, üç lezzeti… “Ramazan hiç onlarsız olur mu?” denilenleri… Bu üç simge, lezzetlerinin yanı sıra masum görüntüleriyle de öne çıktığından, kişi hiç farkına varmadan gereğinden fazla tüketebiliyor; farkına varsa bile “Nasıl olsa yılda bir ay yiyeceğim, bir şey olmaz” diyerek zararlarını göz ardı edebiliyor. Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet …

Devamını oku »

Ev Yoğurdu

Ev Yoğurdu   Ev Yoğurdu Malzemeler: 1 kilo çiğ süt 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt Ev Yoğurdu Hazırlanışı: Sütü pastorize etmek için sütü, bir tahta kaşık ile ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 10-15 dakika daha kaynatın. Yoğurt mayalayacağınız cam kaseye, kavanoza ya da çömleğe sütü dökün ve ılınmasını bekleyin. Çiğ süt yerine günlük süt kullanmak isterseniz kaynatmanıza …

Devamını oku »

Şazeli, İftardan Sahura Kadar Açık

Şazeli, İftardan Sahura Kadar Açık 2000 yılından bu yana et konusundaki güvenilirliği ve kalitesiyle dikkat çeken Şazeli İstanbul’un merkezi semtleri Kısıklı ve Florya’daki restoranlarında Ramazan’a özel hizmet uygulamaya geçirdi. Kısıklı’da doğa ile başbaşa Florya’da ise deniz kenarında verdiği hizmetle huzurlu bir ortam sağlayan Şazeli, Kısıklı ve Florya’daki restoranlarını güvenli, doğal et çeşitleri ve zengin şarküteri ürünleriyle Ramazan ayı boyunca iftardan …

Devamını oku »

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan Namı ülke sınırlarını aşan ve kuşaktan kuşağa aktarılan ocakbaşı kültürünün hakkını vermek için titiz bir işletme mantığına sıkı sıkıya bağlı kalan Ali Ocakbaşı, ocakbaşında hayal kırıklığı yaşayıp bu lezzetlere mesafeli olan birçok insanı da ocakbaşıyla tekrar tanıştırıyor.   Anadolu’nun hepimize mirası Ocakbaşı Birçoğumuz yeme içme deyince yeniliklere kulak kabartan ve deneyimlemek için sabırsızlanan insanlar olduğumuz …

Devamını oku »