Toplam 12 ülkede üretimi, 74 ülkede satışı olan 100 yıllık efsanevi bisküvi Oreo, tüm Türkiye’deki bisküvi tutkunlarıyla buluştu. İlk kez 1912 yılında Manhattan’da beğeniye sunulduktan sonra, dünya çapında üne ve milyonlarca sevene sahip olan Oreo, artık tüm Türkiye’deki lezzet tutkunlarının da damaklarını şenlendiriyor. Siyah kıtır bisküvisi, eşsiz vanilyalı kremasıyla bisküvi severlerin ellerinden düşmeyen Oreo, herkesi, dünyaca ünlü “Çevir, tat, batır!” …
Devamını oku »Etiket arşivi: Basit Yemekler
Öğrenmeyi Kolaylaştıran Besinler
Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş; “Vücut ağırlığımızın sadece %2 ile 3’ü oranında ağırlığı olan beynimiz günlük kalorilerimizin ortalama %30’unu harcamakta ve enerji kaynağı olarak da sadece glikozu kullanmaktadır.” dedi. Araştırmalarda, algılamayı arttıran ve hafızayı güçlendiren bazı besinlerin olduğu ortaya konmuş olmasına rağmen daha güçlü bir hafıza ve konsantrasyon yeteneği için sadece belli besinlere yönelmek ve bu besinlerden beklemek doğru değildir. Ancak; …
Devamını oku »Sürprizleri Kim Sevmez
O özel sevgiliye özel bir sürpriz yapmak niyetindeyseniz, Tatlı Hayaller Dükkanı’na uğramaya ne dersiniz? Hangimiz sevmeyiz sürprizleri, özen ve büyük emekle hazırlanmış uğraşlar sonucu sevdiklerimizin yüzünde kocaman bir tebessüm görmeyi. 14 Şubat için hem özel bir sürpriz yapmak istiyor hem de işin içinden bir türlü çıkamıyorsanız, bu işi profesyonel ellere bırakın. Tatlı Hayaller Dükkanı ile elinizde sihirli bir değnek varmışçasına …
Devamını oku »Kerevizin Kökü de Sapı da Çok Sağlıklı
Kereviz, sağlık açısından da önemli etkilere sahip bir sebze. Kerevizin pek çok faydası var. Bunların en başında, kanın pıhtılaşmasında önemli yere sahip olan K vitamininin güçlü bir kaynağı olması geliyor. K vitamin ile birlikte yüksek oranda A vitamini, fosfor ve potasyum, daha az miktarlarda da B ve C vitamini, diğer mineralleri bünyesinde içerir. Kerevizin kökü ve sapının da çok sağlıklı …
Devamını oku »Zeytin Ve Zeytinyağı Sektöründe Güç Birliği
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün iki güçlü kuruluşu; zeytinyağında tağşiş’in (madde karıştırma) önlenmesi ve sektörde komisyonculuğun sertifikalı olması için güç birliği yaptı. Sofralık zeytin üretiminde dünya birinciliğini, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikinciliğini hedefleyen Türk zeytincilik sektörünün temsilcileri Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) ile Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) bundan sonraki süreçte zeytincilik sektörünün hedeflerine ulaşması için ortak hareket …
Devamını oku »Paketli Ekmek Tüketimi İsrafı Yüzde 50 Azaltıyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı Ocak ayında başlattığı “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” ile bir yıl içerisinde ekmek israfında yaklaşık yüzde 18’lik azalma yaşandı. Günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek israf edilmekten kurtarıldı ve 2 milyar 800 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. Bu olumlu gelişmelere rağmen Türkiye’de hala günde 4,9 milyon adet ekmek çöpe atılıyor. İsrafın boyutlarını …
Devamını oku »Kanserle Mücadelede Antioksidanlar Başrolde
Sağlıklı beslenme, kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa meydan okuyor. Yanlış beslenme ise kansere yol açan etmenlerin başında geliyor. Doğal ve katkısız gıdalar, kansere karşı adeta kalkan görevi görüyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Merve Yüksek, kanserden korunma ve mücadelede beslenmenin gücü hakkında bilgi verdi. Fazla et tüketimi kanser riskini artırıyor Yüksek miktarda hayvansal protein …
Devamını oku »Sevmek Hiç Bu Kadar Acı Vermemişti!
100 yıllık deneyimini, yenilikçi ve dinamik üretim anlayışı ile birleştiren Kemal Kükrer geliştirdiği lezzetler ile fark oluşturuyor. Türk mutfağının başrolündeki tatlardan biri olan “acı” Kemal Kükrer kalitesiyle sofralarımıza geliyor. Yerli biberler kullanılarak hazırlanan Acı Sos, Türk damak tadına uygun üretiliyor. Dünyanın en zengin mutfaklarından birine sahip ülkemizde, hangi yöreye gidilirse gidilsin acı tatların ayrı bir yeri olduğu muhakkak… Çorbalara eklenen, …
Devamını oku »Az Kalorili Ve Çok Besleyici Cod Balığı, Sağlıklı Beslenme Alternatifi
Cod Balığı, B12, D vitamini, selenyum, sodyum ve potasyum bakımından oldukça zengin oluşuyla dikkat çekiyor. Düşük kalorili bir protein kaynağı olması onu daha cazip bir yemek alternatifi haline getirirken, az kılçıklı yapısı da tüketim kolaylığı sağlıyor. Türkiye’de yeni tanınmaya başlayan son derece sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olan ‘Cod Balığı’ diğer adıyla “Soğuksu Morinası”, Alarko-Leröy aracılığıyla taze olarak tüketici ile …
Devamını oku »Kansızlığa ve Yüksek Kolesterole Karşı Haftada İki Kez Hindi Eti
Kansızlık şikayeti olan kişilerin demir mineralinden zengin beslenmesi gerekiyor. Kırmızı et, proteinden ve demir minareli açısından oldukça zengindir; haftada 2 kez tüketmek gerekir. Kırmızı etten sonra tüketimine dikkat edilmesi gereken bir diğer besin de hindi eti olmalıdır. Hindi etinin de demir minerali içeriği oldukça fazladır. Hindi etinin bir diğer olumlu yönü; kırmızı ete göre kolesterol seviyesinin oldukça düşük olmasıdır. Kansızlık …
Devamını oku »