Ana Sayfa » Etiket arşivi: Balık (sayfa 2)

Etiket arşivi: Balık

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 su bardağı fırında kızarmış hazır mantı 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan   Hazırlanışı: Mantıları tuz ilave edilmiş …

Devamını oku »

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten! Glüteni hayatımdan çıkardığımdan beri en büyük sıkıntım unla yapılan ürünlerin alternatifini bulmaktı. Artık iyi bir un öğütücüm var. Bu demektir ki her türlü bakliyattan un elde edeceğim ve bu unlardan kendime yeni yeni tarifler geliştireceğim. İlk tarifimi mercimek unundan yaptığım sandviç ekmeğinden yana kullanmak istedim. Mercimek Unlu Sandviç Ekmeği (8 Adet İçin)   Malzemeler: 3 adet yumurta …

Devamını oku »

Karne Hediyeleri

Karne Pastası

Karne Hediyeleri Annelerin yediği ama kilo almadığı, çocukların yediği ve kilo aldığı, güneşli, sağlıklı, çok gezmeli, bol dinlenmeli, renkli kahkahalı, güzel yerler görmeli, yeni deneyimler elde etmeli, öğrenmeli, dinginleşmeli, düşünmeli, bol okumalı, çok uyumalı bir yaz tatili olsun mu? Vallahi olsun. Bütün bir sene sağlıklı beslenmişken karnesi ile eve gelen mini gurmeyi de tabi ki sağlıklı bir pasta ve şekersiz …

Devamını oku »

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Raylaz, Ramazan ayında halsizlik, yorgunluk ve sinirlilik halini en aza indirmek için beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler paylaştı. Ramazan’da oruç tutanların en sık karşılaştığı sorunların başında halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesinin yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ve sinirlilik gelmektedir. Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye …

Devamını oku »

BOTOKS VE DOLGU GİBİ UYGULAMALAR ORUCU BOZAR MI?

BOTOKS VE DOLGU GİBİ UYGULAMALAR ORUCU BOZAR MI? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte botoks ve dolgu gibi enjeksiyonlu medikal estetik uygulamaların orucu bozup bozmadığı merak konusu oldu. Kendi konusunda uzman ve yetkili kişilerin bu konudaki kararı, vücut içerisine enjekte yoluyla yapılan işlemlerin orucu bozduğu yönünde. Ay boyunca bakımına devam etmek isteyen kişilere ise birçok alternatif yöntem sunuluyor. Bakımına düşkün ve medikal …

Devamını oku »

Oruç İle Bedeninizi De Güçlendirebilirsiniz

Oruç İle Bedeninizi De Güçlendirebilirsiniz Ramazan ayında oruç tutmak manevi anlamının yanı sıra bilimsel açıdan kanıtlanmış olan bedene olumlu katkılarıyla da önemli bir zaman dilimidir. Diyetisyen Emre Uzun, iftar ve sahurda hem uzak durulması hem de vazgeçilmemesi gereken beşer besinin yanı sıra iftara ve sahura en uygun menü önerilerini paylaştı. Emre Uzun, iftar ve sahurda sağlığı koruyacak çok özel tarifler …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

Fatih Şef’ten kolay Ramazan lezzetleri…  İftar ve sahur sofralarınıza renk katmak istiyorsanız Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya’nın size sürprizleri var..! Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma (4 Kişilik)   Malzemeler 1 paket renkli pazı yaprakları 100 gram keçi peyniri 100 gram tulum peyniri 100 gram labne peyniri 50 gram ceviz içi 50 gram fındık içi 1 tutam taze nane 1 tutam taze …

Devamını oku »

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek (4 Kişilik) Hazırlık Süresi: 1 saat  Malzemeler: 1,5 su bardağı kinoa 350 gram kuzu eti 6 bardak su Tereyağı Pul biber Kaya tuzu Hazırlanışı: Kinoayı tel bir süzgeçte iyice ovarak, çok iyi yıkayın. Kinoa ve etleri düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerine suyu ekleyip 45 dakika pişirin. Piştiği zaman etlerin yarısını bir kenara ayırın, kinoalı etin suyunu süzün ve …

Devamını oku »

Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası

Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası

Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası (4 Kişilik)   Hazırlık Süresi: 20 dakika Pişirme Süresi: 30 dakika   Malzemeler: 2 adet orta boy kırmızı patates 1 adet orta boy kırmızı soğan 2 diş sarımsak 2 avuç pazı yaprağı 1 adet …

Devamını oku »

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü   Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz.   Bade’nin Şekeri kimdir? 5,5 yaşındaki Bade’nin annesidir. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu Sıla Alkan, 2014 yılında kızının Tip 1 Diyabet teşhisi konulmasının ardından kızı için hazırladığı tarifleri paylaşmak adına …

Devamını oku »