Malzemesi • 3 adet kuru soğan • Yarım demet yeşil soğan • Yarım demet nane • Yarım demet dereotu • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 1 tatlı kaşığı tuz • 1 çay kaşığı tarçın • 1 çay kaşığı dolma baharı • 1 su bardağı pirinç • 1 su bardağı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı fıstık • 1 çorba kaşığı …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ana Yemekler
Ekşili Palamut
Malzemeleri √ 2 adet dilimlenmiş palamut √ 2 adet halka doğranmış patates √ 5 adet küp doğranmış domates √ 1 adet dilimlenmiş limon √ Tuz, karabiber √ Üzerine kıyılmış maydanoz √ Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekşili Palamut Tarifi: 1. Tencereye domatesin yarısı yayılır. 2. Üzerine patates ve palamutlar dizilir. 3. Tekrar domates yayılır. 4. Limonlar dizilir. 5. Yağ, …
Devamını oku »Star Fish Balık Girit Dolması
Malzemesi • Kırmızı al biber • Patlıcan • Soda • Hardal • Safran • Sarımsak • Elma sirkesi • Zeytinyağı Star Fish Balık Girit Dolması Tarifi; Genel olarak közlenmiş kırmızı al bibere sarılmış soslu közde patlıcandır. Biberleri közleyin, soğuk suyla yıkayıp kabuğunu soyun. Patlıcanı közleyip soyun. Biberlerin içine patlıcan doldurun. Boylarına göre 2-4 kişilik olacak şekilde kesin veya bütün bırakın. …
Devamını oku »Palivor Çiftliği’nden Keçi Yoğurdu
2011 Avrupa Gayrımenkul Ödüllerinde Avrupa’nın en iyi çiftlik projesi seçilen Palivor Çiftliği Keçi Yoğurdu ile özel ürünü ile seçici sofralara macrocenter’larda hitap ediyor. Trakya’da, Kırklareli ili’nin Demirköy İlçesinde, 1700-1800’lü yıllarda Istranca ormanlarının içerisinde kurulmuş çiftliklerden biri olan Palivor Çiftliği 2011 yılında yeniden hayata döndürülerek tarım ve hayvancılık ile ilgili faaliyetlerine yeniden başladı. Palivor Çiftliği sofralara yepyeni ve eşsiz lezzetler getiriyor. …
Devamını oku »Ramazan’da Anadolu’nun vazgeçilmez lezzetleri sofranızda
Ramazan’da Anadolu’nun damak çatlatan lezzetleri Lokum.com ile sofralara taşınıyor. Mehmet Yaşin’in seçtiği ürünlerle oluşturulan 5 gurme paketlerde, tulum peynirinden kekikli Gemlik zeytinine, pastırmadan bez sucuğa, sızma zeytinyağından Beypazarı kurusuna kadar birçok Anadolu lezzeti bulunuyor. Ramazan’a özel paketler Lokum.com’da, yeni tatlar keşfetmek isteyen lezzet avcılarını bekliyor. Bu enfes paketler, çalışanlarına özel bir Ramazan hediyesi vermek isteyenler için de biçilmiş kaftan. Ramazan’da …
Devamını oku »Yaşam Koçundan Doygun Takipçileri İçin Hayata Dair Tüyolar
Doygun Ekmek’in ilk ayağını sosyal medyada başlattığı Doygun’la Hayata Dair projesi kısa zamanda büyük ilgi gördü. Doygun Ekmek Facebook sayfasının takipçileri Süper Dadı olarak da bilinen Yaşam Koçu ve Evlilik Danışmanı Yeşim Varol Şen ile her hafta hayata dair bir konuda konuşuyor, sorunlarını, sıkıntılarını paylaşıp sorularını soruyor ve yine bu sorulara tek tek yanıt veren Yeşim Varol Şen ile bir …
Devamını oku »Balda Türkiye’den Bir Dünya Markası Çıkıyor
Uluslararası bal pazarında aktif rol üstlenmeye hazırlanan Balparmak, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen Turquality ® Programı’na hazırlık aşaması olan Marka Destek Programı’na dahil edildi. Altıparmak Gıda’nın ulusal bal pazarının lider markası Balparmak, T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen, hedefinde Türkiye’den Dünya markaları çıkarmak olan Turquality® Programı’nın hazırlık aşaması Marka Destek Programı kapsamına alındı. Marka Destek Programı, Balparmak’ın küresel bal markası …
Devamını oku »Muratbey’e ABD’den FDA onayı!
Yarım yüzyıllık tecrübesiyle sütün Türkiye’deki gelişimine yön veren sayılı firmalar arasında yer alan Muratbey, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onay alabilen sayılı peynir üreticisinden biri oldu. Dünya pazarlarına sunduğu peynir çeşitleri ile ülkemizin adına önemli başarılara imza atan Muratbey, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ta rafından da onay aldı. Bioterorizm kanunu uyarınca 16 Ekim 2003 tarihinden bu …
Devamını oku »Uludağ Doğal Maden Suyu 100 Yılın Etiketlerini Seçti
Uludağ İçecek’in, Uludağ Doğal Maden Suyu kaynağının işletme ruhsatının alınmasının 100. yılı nedeniyle üniversite öğrencileri arasında düzenlediği etiket tasarım yarışmasının kazananları belli oldu. Yarışmanın birincisi İstanbul’dan Bora Mesut Palas, ikincisi Erzurum’dan Ömer Faruk Güven olurken, üçüncülüğü İstanbul’dan Busayr İlhan ve Aslıhan Tatlıgil paylaştı. Dereceye giren tasarımların bulunduğu ürünler önümüzdeki günlerde Uludağ Doğal Maden Suyu’nun sınırlı sayıda üretimi yapılacak özel kutularında …
Devamını oku »Ege’nin Mis Kokusu Feast Limonlu Çipura İle Sofranızda
Dondurulmuş gıda sektörünün öncü ve yenilikçi markası Feast, Ege’den Balık Yemekleri serisi ile Ege’nin mis kokulu lezzetlerini sofralara taşıyor. Türkiye’nin en büyük entegre dondurulmuş gıda tesislerine sahip olan Feast, kalite ve uzmanlığı yenilikçi lezzetlerle buluşturuyor, yaz sofralarını ziyafete dönüştürüyor. Yoğun iş hayatından dolayı mutfağa zaman ayıramayanlar için sağlıklı bir alternatif olan Ege’den Balık Yemekleri Serisi’nden Limonlu Çipura için balığın en …
Devamını oku »