Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 64)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Reyhanlı Makarna

Malzemeler • 1 paket canneloni makarna • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 4 dal taze reyhan • 4-5 dal maydanoz • 50 gram rendelenmiş sert beyaz peynir   Reyhanlı Makarna Tarifi: Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş bol kaynar suda 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Zeytinyağını, doğranmış reyhanı, maydanozu ve rendelenmiş peyniri ekleyerek harmanlayın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Geleli Kebabı

Malzemeler: • 600 gram kuşbaşı doğranmış dana bonfile • 1 çorba kaşığı tereyağı • 3 çorba kaşığı sıvı yağ • 6 adet bostan patlıcanı • 3 diş sarımsak • 3 adet salçalık kırmızıbiber • 6-7 adet sivri biber • Tuz, kimyon   Geleli Kebabı Tarifi: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra kürdanla birkaç yerinden delerek közleyin. Zar şeklinde doğranmış eti yapışmaz yüzeyli …

Devamını oku »

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

Malzemeler • 2 adet kabak • 3 çorba kaşığı tereyağı • 2 çorba kaşığı un • 1,5 – 2 su bardağı süt • 100 gram kaşar peyniri • Tuz, muskat cevizi, karabiber • 8 adet kuzu pirzola Kabak Beğendili Kuzu Pirzola Tarifi; Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra buharda pişirin ya da suda haşlayın. Pişen kabakları soğuması için kenara alın. Pirzolaların her …

Devamını oku »

Amerika’nın dünyaca ünlü hamburger zinciri Fatburger, Tünel Meydanı’nda

Hollywood’la özdeşleşmiş hamburger markası Fatburger’in ilk restoranı, Türkiye’nin yiyecek-içecek sektörünün kalbinin attığı İstanbul’da hizmete girdi. Sevilen fast-food markası, Türkiye’ye, franchise ortağı Universal Food Company (UFC) tarafından getirildi. Taksim’deki Tünel meydanında bulunan restoran, Fatburger’in Türkiye’deki ilk restoranı olma özelliğini taşıyor. Firma, hizmet vermeye başlayan bu restoranıyla, markasıyla özdeşleşmiş olan “daha da lezzetli” konseptini Türkiye’deki hamburger tutkunlarıyla buluşturuyor. Türkiye’ye 10 yeni restoran …

Devamını oku »

Sağlıklı Et Pişirmek İçin Doğru Pişirme Taktikleri

Her mevsim tutkunlarının keyif kaynağı olmayı başaran barbeküler havaların iyiden iyiye ısındığı şu günlerde popülaritesini artırmaya devam ediyor. En özel anlara eşlik eden barbekülerin keyfini çıkarmanın en önemli yolu ise doğru kullanım ve doğru pişirmeden geçiyor. Dünyada barbekü sektörünün öncüsü Weber, barbekünün doğru ve sağlıklı yapılma kurallarını anlatıyor. Yazın gelmesiyle, barbekü tutkunları piknik alanlarını  doldurmaya, teras ve balkonlar ise konuklara …

Devamını oku »

Sultanahmet Kötecisi’nde lezzet kuyruğu

Sultanahmet Meydanı Ramazan dolayısıyla büyük kalabalıklara ev sahipliği yaparken, iftar için en çok ilgi gören adres 94. hizmet yılına giren Sultanahmet Köftecisi oluyor. İftar saatinde ünlü köftecinin önünde oluşan uzun kuyrukta,  ağırlıklı olarak gençlerin yer alması dikkati çekiyor. Tarihi yarımadanın merkezi Sultanahmet’te Ramazan ayı dolayısıyla büyük bir yoğunluk yaşanıyor. İstanbul’un dünya mirası bölgesinde Ramazan ayının coşkusunu en güzel şekilde yaşamak …

Devamını oku »

Unilever, UNIPRO’yu AAK şirketine satmak üzere anlaşma imzaladı

Unilever, Türkiye’deki UNIPRO pastacılık ve endüstriyel yağlar işini AAK’ya satmak üzere anlaşma imzaladı. Dünyanın önde gelen hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden Unilever, pastacılık ve endüstriyel yağlar alanında faaliyet gösteren UNIPRO’yu, dünyanın en büyük bitkisel yağ üreticilerinden İsveçli AAK şirketine satmak üzere anlaşma imzaladı. Unilever, ana işine odaklanma stratejisi doğrultusunda, Türkiye’deki UNIPRO pastacılık ve endüstriyel yağ işini, dünyanın önde gelen yüksek katma …

Devamını oku »

Fairy Türkiye’nin köfte haritasını çıkardı!

“Mutlu Mutfaklar” fikri ile yola çıkan ve mutlu sofraların en zorlu bulaşıklarını temizleyen Fairy, bu kez Yiyecek İçecek Danışmanı Osman Serim ile birlikte bir kısmı anonim bir kısmı yöresel özellikler taşıyan Türkiye’nin 7 bölgesine ait 50’ye yakın köfte tarifini “Türkiye’nin Köfteleri” kitabında buluşturdu. Fotoğraflardan tasarımına kadar profesyonel bir ekip tarafından titizlikle hazırlanan “Türkiye’nin Köfteleri” kitabı, Türkiye’nin köfte envanteri niteliği taşıyor. …

Devamını oku »

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Malzemeler: • 500 gram taze asma yaprağı • 300 gram taze vişne • 2 su bardağı pirinç • 1 tatlı kaşığı limon suyu • Yarım demet taze nane • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 çay kaşığı yenibahar • 1 çorba kaşığı toz şeker • 5 adet büyük boy kırmızı soğan • 2 çay bardağı zeytinyağı Taze Vişneli Taze Yaprak …

Devamını oku »

Arçelik’ten İndüksiyonlu ve Vitroseramik Ocaklarda Ücretsiz Hizmet Başladı

Arçelik, indüksiyonlu ve elektrikli ocaklarda pazarda ilk kez kapsamlı ücretsiz keşif hizmeti uygulaması başlattı.  Ankastre cihazlarda en çok tercih edilen ve en çok sevilen marka olan Arçelik, bir ilke daha imza attı, indüksiyonlu ve vitroseramik ocaklarda yerinde ücretsiz keşif hizmeti vermeye başladı. Ücretsiz keşif hizmeti, ocak montajının yapılacağı mutfak tezgahı ile ilgili bilgilendirme, ocağın bağlanacağı tesisat ile ilgili gerekler, keşif yeri …

Devamını oku »