Malzemeler: 100 gram kırmızı mercimek 30 gram ince bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası (tepeleme) 2 çorba kaşığı domates salçası (tepeleme) 1 adet soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet taze soğan Tuz, kimyon, pul biber 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1-2 tatlı kaşığı ceviz içi Hazırlanışı: Mercimeği tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. …
Devamını oku »Etiket arşivi: Ana Yemekler
Kaşkarikas
Malzemeler: 500 gram sakız kabağı 2 adet soğan 1 kahve fincanı kuşüzümü 1 çay bardağı kuru üzüm 1 demet dereotu Tuz 1 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 kahve fincanı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Kabakların dış kısımlarını yeşil soğan kalınlığında, serçe parmak büyüklüğünde doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı, dereotunu, kuş üzümünü, kuru üzümü, limonun suyunu, sızma zeytinyağını ve 1 çay bardağı suyu iyice …
Devamını oku »İstiridye Mantarlı Dana Bonfile
Malzemeler: 220 gram fitilsiz dana bonfile 30 gram tereyağı 1 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gram istiridye mantarı 40 ml. krema Tuz, taze çekilmiş karabiber Garnitürü için: 1 adet küçük boy havuç 1-2 adet küçük boy kabak 1 adet dolmalık kırmızıbiber 1 adet küçük boy soğan 1 küçük demet arapsaçı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Garnitürü için; Sebzeleri jülyen doğrayın. …
Devamını oku »Zeytinyağlı Patlıcan
Malzemeler 4 adet patlıcan 5 adet domates Sarımsak Zeytinyağı Sirke Tuz Hazırlanışı Domatesleri rendeleyin, patlıcanları soyun. Domatesin suyunda sirke, zeytinyağı, tuz ilavesiyle pişirin. Soğuk olarak servis edin.
Devamını oku »Arap Dolması
Malzemeler 4 adet kabak 1 su bardağı pirinç 300gram kıyma Pul biber Kekik Sarımsak Sumak Kimyon Karabiber Hazırlanışı Pirinç , kıyma, pul biber, kekik,sarımsak, sumak, kimyon ve karabiberi bir kaba alıp yoğurun. Kabakları oyup içine harcı doldurun. Tencereye dizin. 2 bardak su, sıvı yağ ve tuz ekleyerek pişirin.
Devamını oku »Lorlu Bulgurlu Pazı Dolması
Malzemeler 1 su bardağı bulgur 1 su bardağı lor 2 adet kuru soğan Tereyağı Zeytinyağı Pazı yaprağı Hazırlanışı Soğanları tereyağı ve zeytinyağında doğrayıp kavurun. Bulgurları haşlayıp ekleyin. Bulguru ocaktan aldıktan sonra içine lor ekleyip karıştırın. Pazıları bu iç malzemesi ile sarın. Tencereye dizip pişirin. Sarmısaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı ile servis edin.
Devamını oku »Bakla Dolması
Malzemeler 1 su bardağı kurubakla 1 su bardağı aşlık 4 adet kuru soğan Biber salçası Pul biber Reyhan Tuz Zeytinyağı Üzüm yaprağı Hazırlanışı 1 gece önceden kurubaklayı ıslatın. Ertesi gün robottan geçirerek bütün malzemeleri karıştırın, içine yarım su bardağı su ekleyip küçük küçük sarmaya başlayın.Dolmaların daha lezzetli olması için tencerenin alt kısmına kemikli et koyabilirsiniz. Hepsinitencereye dizin ve pişmeye bırakın. …
Devamını oku »Pınar Kremilla’yla tatlı yapmayan kalmasın
Pınar, Avrupa’da tatlıların olmazsa olmazları arasında yer alan, aşçıların kurtarıcısı custard sosunu, Kremilla markasıyla Türkiye’de beğeniye sunuyor. Türk gıda ve içecek sektörünün öncü ve yenilikçi markası Pınar, Türkiye’de ilk kez satışa sunulan yepyeni bir lezzetle mutfağınıza konuk oluyor. Pınar’ın yeni lezzeti Kremilla ile kremayı ideal kıvama getirmek için karıştırmayı, çırpmayı, soğumasını beklemeyi unutun; çabucak hazırlanan tadına doyum olmaz tatlıların keyfini …
Devamını oku »Bulgurlu Pırasa Köftesi
Malzemeler 250 gram kıyma Yarım su bardağı ince köftelik bulgur 2 adet pırasa 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı ayçicek yağı (kızartmak için) Hazırlanışı Bulguru bir …
Devamını oku »Şimşek Ürünleri “Helal” Sertifikalı
Türkiye’de ilk kez üretilen Bien Kruvasan başta olmak üzere sıradışı ürünleriyle dikkatleri çeken Şimşek A.Ş, “helal gıda” belgesi aldı. Türkiye’yi “ilk”lerle tanıştıran Şimşek A.Ş. helal gıda belgesi aldı. Türkiye’de ilk kez üretilen Bien Kruvasan gibi sıradışı ürünleriyle dikkatleri üzerine çeken Şimşek A.Ş.; sadece Türkiye’de değil, farklı ülkelerde yaşayan Müslüman toplumların öncelikleri arasında yer alan Helal Belgesi’ni kullanma hakkını elde etti. …
Devamını oku »