Ana Sayfa » Etiket arşivi: Akdeniz Diyeti

Etiket arşivi: Akdeniz Diyeti

Ceviz tüketiminin nörogelişimsel sonuçlara etkisi

  Yapılan araştırma, Akdeniz diyetinin bir parçası olarak hamilelik sırasında ceviz gibi gıdaların tüketilmesinin, iki yaşında çocukların nörogelişimsel sonuçlarını önemli ölçüde katkıda bulunduğunu ortaya koyuyor. Hamilelik sırasında iyi beslenme hem anne hem de çocuk, ve özellikle çocuğun beyin gelişimi ve sağlıklı doğum ağırlığı için çok büyük önem taşır. Temel besin maddelerinin eksikliği çocuklarda düşük doğum ağırlığı ve gelişimsel gecikme riskini …

Devamını oku »

Cevizli ve Elmalı Çörek

Cevizli ve Elmalı Çörek

Cevizli ve Elmalı Çörek (1 Tepsi İçin)   Malzemeler: 100 gram doğranmış ceviz içi 1 çay kaşığı tereyağı 1 adet elma 2 adet kuru incir 1 tatlı kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı pudra şekeri Hamuru İçin: 2 su bardağı un 75 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı süt 2 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri İçin: 2 adet yumurtanın …

Devamını oku »

Çilek yemek için 7 neden

Çilek yemek için 7 neden Yazın müjdecisi çilek, manav tezgahlarında, pazarlarda yaygınlaşmaya başladı. Çocukların da çok sevdikleri çileğin, faydalı besinlerle dolu süper bir meyve olduğunu biliyor musunuz? Şenpiliç ‘Dengeli Beslen Hareket Geç’ Proje Danışmanı Uzman Diyetisyen Olcay Barış, size çileği mevsiminde evinizden eksik etmemeniz için 7 neden sıraladı: Dilimlenmiş bir fincan çilek sadece 53 kaloridir ve 3,3 gram lif içerir. …

Devamını oku »

İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin

1 yaşını doldurmayan çocuklara meyve suyu vermeyin

İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin Sağlıklı bir oruç dönemi geçirmek ve uzun süren açlıktan sonra düşen kan şekerini yükseltmek için uzmanlar, iftarın meyve suyu ile açılmasını öneriyor. Yılın en uzun günlerine denk gelen oruç döneminde uzun süren açlıktan sonra metabolizmanın ana isteği, iftarda enerji kaynağına en kısa yoldan ulaşmak oluyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi …

Devamını oku »

Çayırlı

Çayırlı

Çayırlı (4 Kişilik)   Çayırlı Malzemeler: 1 kilo kuzu ya da oğlak eti (kol kısmından) 1 adet büyük kıvırcık marul 1’er demet maydanoz, dereotu, nane, taze soğan ve sarımsak 2 çorba kaşığı biber salçası Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Çayırlı içi, kuzu veya oğlak etini 1 saat kadar suda beklettikten sonra temizleyin. Yeşillikleri yıkadıktan sonra saplarını temizleyin ve kabaca doğrayın. Etlerinizin …

Devamını oku »

RAMAZANA KİLOLARINIZLA GİRMEMEK İÇİN SON ÇIKIŞ!

VÜCUDUNUZ RAMAZANA HAZIR MI? ADIM ADIM RAMAZAN RAMAZANA KİLOLARINIZLA GİRMEMEK İÇİN SON ÇIKIŞ! Ramazana sayılı günler kala yapacağımız değişiklikler vücudumuzu ramazana hazırlayacaktır. Bu sene de yaz günlerine denk gelen ramazan ayı, normal beslenme düzenimizin dışına çıktığımız, öğün sistemimizin değiştiği ve açlık süresinin uzadığı bir dönemdir. Yaz sıcaklarında tutacağımız oruca kendimizi alıştırmak için beslenme düzenimizde değişiklikler yapmak gerekecek. Okan Üniversitesi Hastanesi …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte

Antep Fıstıklı Satır Köfte (4 Kişilik)   Malzemeler: 500 gram dana satır kıyma 1 adet soğan 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı galeta unu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı kimyon Küçük bir kase tuzsuz Antep Fıstığı Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Bir kaba rendelediğiniz soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları koyarak köfteyi yoğurun. Üzerine Antep fıstığı da ilave edip …

Devamını oku »

Beynini Seviyorsan Akdeniz Diyeti Yap

Taze meyve, sebze, yeşillik, zeytinyağı ve balığın ağırlıklı olarak yer aldığı Akdeniz diyetinin beyin sağlığı için de çok önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, beyin yapısındaki bağlantıları koruyan Akdeniz diyetinin bilişsel yaşlanmayı yaklaşık 10 yıla kadar geciktirebildiğini kaydediyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, taze sebze ve meyve, balık ve zeytinyağının ağırlıklı olduğu Akdeniz diyeti ile …

Devamını oku »