Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet taze soğan
2 adet temizlenmiş enginar
Tuz
Hazırlanışı:
Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında 10 dakika kadar kavurun. Tereyağını eritip pirinci birkaç dakika kadar kavurun. 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Tuzunu ekleyin. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp kıyılmış taze soğan ve enginarı ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlendirip servise hazır edin.
Aklınızda bulunsun: Enginarı, kararmaması için bıçakla kestikten hemen sonra pişirin, hemen pişirmeyecekseniz limonlu suda bekletin!
#enginarlıvetazesoğanlıpilav #enginar #enginarmevsimi #enginarlıtarifler #pilav #pilavtarifi #ramazan #evderamazankeyfi #evdeyemekzevki #evdekaltürkiye