+ 400 gram iç bakla
+ 3-4 adet enginar
+ 4 diş sarımsak
+ Yarım bardak sirke
+ Yarım limonun suyu
+ 3 yemek kaşığı zeytinyağı
+ 200 gram hindi pastırma
+ 1 adet küçük konserve mısır
+ 1 adet havuç
+ Yarım demet maydanoz
Enginarlı Bakla Salatası Tarifi:
Sarımsağı ezin. Sirke, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile 1 litre suyu kaynatın. Enginar ve baklayı sirkeli karışımda 5 dakika pişirin. Havucu haşlayın. Pastırmayı ince ince kesin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte bir tavada kızartın. Haşlanmış havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın. Enginarları 4-6 parça üçgenler halinde kesin. Bir kapta enginarları, baklayı, havucu, mısırı, pastırmayı ilave edip karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu serpip servis yapın.